Europarlamentarul Maria Grapini şi-a deschis birou la Deva. Uniunea Energetică şi munca la negru, în atenţia Parlamentului European

5 aprilie 2015 | 6 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Oana Mihnea 05 grapini

Vineri, parlamentarul UE, Maria Grapini (foto), a fost prezentă la Deva, unde a participat la inaugurarea cabinetului său local de europarlamentar. Cu această ocazie, Maria Grapini a vorbit despre două proiecte aflate în atenţia comisiilor de specialitate ale Parlamentului European.
Este vorba despre înfiinţarea Uniunii Energetice şi crearea unei platforme informatice pentru eradicarea muncii la negru. În opinia deputatului european, România nu este pregătită pentru înfruntarea cu Uniunea Energetică, propusă pentru anul 2017. Mai ales că se preconizează stabilirea unui tarif unic pe energie. ”Dacă se vrea ca din 2017 să se adopte Uniunea Energetică, va fi foarte greu pentru ţara noastră să suporte tarifele, atât timp cât veniturile pe cap de locuitor ale românilor sunt diferite faţă de media europeană, ca să nu mai vorbesc de ţările care au venituri foarte mari. De aceea, am transmis ministrului de resort să se decaleze termenul, să reuşim şi noi să avem o creştere a veniturilor, să nu se poată impune tarife obligatorii la nivelul celor 28 de state membre”, a precizat Maria Grapini.
În privinţa platformei de eradicarea muncii la negru, aceasta presupune conectarea celor 28 de ţări printr-un sistem informatic cu scopul de a depista cazurile de muncă fără forme legale. De asemenea, proiectul mai vizează o latură, aceea a muncitorilor străini care sunt plătiţi diferenţiat faţă de autohtoni. Concret, între statele membre, se va raporta on-line munca nedeclarată, iar în momentul identificării, sunt obligaţi să intre în legalitate. ”Pentru România este foarte bine să existe platforma, pentru că, de regulă, românii nu sunt încadraţi la salariul autohtonilor. Dacă există acest sistem de informare, vor fi obligaţi ca românii care lucrează dincolo să fie încadraţi pe funcţii şi salarii similare”, a mai precizat europarlamentarul PC. Proiectul se află la comisia juridică a Parlamentului European şi cel mai probabil, se va vota undeva la sfârşitul anului.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vili Rupa spune:

  Ar fi mai usor sa solicitati dublarea salarilor minime si a pensilor minime si cetatenii vor putea suporta cheltuielile mai usor .

 2. Moise Nicoară spune:

  Doamna Maria Grapini pe langa activitatea aproape laudabila ca europarlamentar ar trebui sa invete sa scrie corect romaneste. Domnule Vili Rupa, salariile nu se pot dubla…din condei. Ele sunt rezultatul activitatii productive.

 3. Eu spune:

  Aproape laudabila???
  Stimate domn ai incurcat personajele.
  In Parlamentul European nu a facut nimic exceptand discursul despre arestarea lui Voiculescu.
  in rest, Grapini a fost unul dintre cei mai slabi ministri ai Romaniei, care nu a facut absolut nimic pentru mediul de afaceri din care provine.
  A fost perfecta la televizor cu texte de propaganda si cand a trebuit sa aplice in practica…au iesit doar afacerile personale, in rest nimic.

 4. Sava Vasile spune:

  Doamna !!!! Va iubim la Deva ….de nu mai putem….!!! Daca angajati si consilieri din gasca deveana……si mai TARE !!!

 5. Sava Vasile spune:

  Doamna !!!! Va iubim la Deva ….de nu mai putem….!!! Daca angajati si consilieri din gasca deveana……si mai TARE !!!

 6. Moise Nicoară spune:

  Imi pare rau draga EU ca nu ai sesizat ironia la adresa distinsei europarlamentare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Plăteşti dacă vrei să vinzi în târgul din Petroşani

Administraţia Pieţelor din Petroşani face ultimele pregătiri pentru amenajarea spaţiilor din incinta arenei sportive Jiul, unde, după sărbători, va fi...

Poliţiştii i-au luat la controlat pe comercianţi şi producători

Poliţiştii de la Serviciul de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Hunedoara au efectuat în perioada 2 – 4...

De la afumătoare era să le ardă casa

Un locuitor din comuna Băniţa era cât pe ce să rămână fără casă, după ce şi-a pus slănina la afumat...

Închide