Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler sustine studentii europeni

05 iuliu winkler  Volodia Macovei

Deputatul european Iuliu Winkler (foto) s-a alăturat unei iniţiative speciale a celor mai mari asociaţii studenţeşti din Uniunea Europeană, între care Erasmus Student Network sau European Student’s Union.

Un instrument de succes pentru tineri
Iniţiativa studenţilor europeni se numeşte „Ajutaţi Erasmus!” – „Help Erasmus!” şi urmăreşte alocarea a trei procente din bugetul Uniunii Europene pentru Programul de schimb universitar Erasmus.
„Programul Erasmus nu oferă tinerilor doar oportunitatea de a studia într-o altă ţară decât cea de origine, Erasmus s-a dovedit a fi un instrument de succes în crearea de legături între tineri care vin din naţiuni şi culturi diferite”, a declarat europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler. El mai spune că, datorită Programului Erasmus, tinerii europeni au câştigat sentimentul apartenenţei la un grup mai mare decât propria naţiune şi cultură, câştigând astfel capacitatea de a trăi identitatea comună europeană şi de a contribui la construirea ei.

Deocamdată, doar jumătate
„Salut iniţiativa echipei „Ajutaţi Erasmus!” şi sunt onorat că am fost solicitat să sprijin un astfel de proiect care vizează majorarea bugetului Programului Erasmus, cel mai de succes program, de până acum, al UE. În ultimii şapte ani, am sprijinit, de fiecare dată, orice decizie a Parlamentului European care a vizat creşterea alocărilor pentru bugetele programelor UE destinate tinerei generaţii, cum sunt Programele Erasmus+ sau Erasmus pentru tinerii întreprinzători”, a mai spus Iuliu Winkler.
În prezent, bugetul pentru Programul Erasmus reprezintă doar 1,6 la sută din bugetul UE, adică jumătate din cât solicită marile asociaţii studenţeşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.