ActualitatePolitica si administratie

Europarlamentarul care a spus că România este „Vestul Sălbatic” al UE a vizitat judeţul nostru

Adriana Năstase

Europarlamentarul Guido Reil, membru al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a făcut declarații controversate în Par­lamentul European, comparând România cu “Vestul Sălbatic“. El a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că țara noastră nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Euro­peană. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el.

 

Să descopere singuri țara noastră

La momentul acestor declarații, deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero, i-a tri­mis europarlamentarului german o scri­soare, invitându-l să cunoască România și pe români. Și, iată că Guido Reil a petrecut câteva zile în țara noastră, la invitația Nataliei Intotero, dar și în județul Hunedoara. În județ, el a vizitat, printre altele, Muzeul Aurului, Țebea, Colegiul Național „Decebal”, grădi­nița Episcopiei Devei și Hunedoarei, Castelul Corvinilor, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Fermele ADO. Europarlamentarul Guido Reil a discutat și cu președintele Consiliului Ju­de­țean Hunedoara, Laurențiu Nistor, despre oportunitățile de dezvoltare din județul Hunedoara, precum și despre proiectele fi­nan­țate prin programe ale Uniunii Euro­pene.
„L-am avut ca oaspete la sediul Consiliului Județean Hunedoara pe domnul Guido REIL, europarlamentar german, care a efectuat, timp de câteva zile, o vizită în județul Hunedoara. Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului ger­man realitățile cu care se confruntă ju­dețul Hunedoara, dar și proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri euro­pene nerambursabile, despre eforturile și reu­șitele noastre a atrage finanțări de aproa­pe 1 miliard de euro pentru tot ce în­seamnă proiecte de dezvoltare, de la să­nătate, infrastructură, rețele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar și potențialul pe care îl avem. Am discutat cu interlocutorul meu și despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine și să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în conti­nuare. Îi mulțumesc domnului Guido Reil pentru vizită și am convingerea că în zilele care le-a petrecut în județul Hunedoara a des­coperit o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura