Sport

EURO 2024 Ai noștri joacă astăzi, pe Allianz Arena din Munchen. Împotriva Ucrainei

România debutează astăzi la EURO 2024, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie, la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt.

Responsabilitate
„În pragul debutului României la EURO 2024, vreau să vă îm­păr­tăşesc entuziasmul şi de­ter­mi­narea echipei noastre. Ştim că fie­care dintre voi trăieşte cu sufletul alături de noi aceste momente pline de emoţie. Misiunea noastră, mai presus de orice obiectiv, este să aducem bucurie în ini­mile românilor. Am ajuns aici prin mun­că, pasiune şi sacrificiu. Am pre­gătit totul cu energie pozitivă şi responsabilitate, pentru a obţine maximum din această experienţă extraordinară. Fiecare jucător este pregătit, echipa este pregătită. Dacă vom reuşi să ne îndeplinim visul, nu va fi o surpriză pentru mine. Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim, responsa­bi­li­tatea îmi revine în totalitate. Dar am con­vingerea că suntem gata de lup­tă!”, a afirmat Edward Iordănescu, antrenorul Naționalei.

Și momente grele
Edward Iordănescu a afirmat că Ucraina are experienţa tur­neelor finale, ceea repre­zintă un atu faţă de echipa naţională de fotbal a României. „Simt echipa mo­tivată, ca­­­pa­citată, este foarte important însă să fim şi echilibraţi, ştim foarte bine ce avem de făcut. Sun­tem conş­­ti­enţi că Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale, au jucători la echi­pele de top din Europa şi sunt 15 sau 16 jucători care au fost şi la ultimul turneu final, asta înseamnă experienţă şi e un atu în plus comparativ cu noi”, a de­clarat Iordănescu. Tehnicianul echi­pei României le-a transmis supor­te­ri­lor români care vor asista la partidele de la EURO 2024 că trebuie să se aş­tepte şi la momente mai grele: „Vreau să le trans­mit suporterilor români că vrem să fie alături de noi şi că trebuie să fie pregătiţi şi pentru momente mai grele. Sunt normale la un astfel de nivel, tre­buie să se încarce cu răbdare, cu ener­gie şi atunci când va fi mai greu pentru noi, să fie prezenţi şi să ne facă să sim­ţim asta, pentru că împreună cu sigu­ranţă avem o cu totul altă forţă”. România va întâlni echipa Ucrainei, astăzi, la Munchen, de la ora 16:00. (N.Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura