Etapã perfectã pentru hunedoreni

Ciprian Marinuţ

Toate cele patru echipe hunedorene din ligile doi şi trei au reuşit să câştige meciurile disputate în weekend. Mureşul Deva a răpus, cu emoţii, o contracandidată la evitarea retrogradării, CSM Rm. Vâlcea, scor 2-1, şi a urcat în… „careul de aşi”. FC Hunedoara a câştigat pe terenul penultimei clasate, Gloria Reşiţa, scor 2-1, şi menţine contactul cu plutonul fruntaş. CFR Simeria s-a descătuşat şi a bifat al treilea succes consecutiv, după ce a făcut show în faţa nou-promovatei CS Vladimirescu, scor 5-2. În fine, Jiul Petroşani a demonstrat că a depăşit startul slab de campionat şi a învins lidera la zi, Bihorul Beiuş, scor 2-1.
Bilanţ de „colecţie”
După succesul 2-1 cu CSM Rm. Vâlcea, Mureşul Deva a ajuns la trei victorii consecutive, situaţie rar întâlnită la clubul de sub Cetate, şi a urcat pe locul patru în clasament, poziţie la care nici nu se visa la startul sezonului. Trupa antrenată de Constantin Olariu a reuşit o primă repriză foarte bună, în care a marcat de două ori şi s-a jucat cu alte ocazii, iar apoi a trecut prin mari emoţii după pauză. Deaconescu (12) a deschis scorul după un contraatac pornit de la pasa excelentă a lui Al. Dan, iar Melcea (25) a majorat avantajul, punând latul la centrarea lui Deaconescu. La 2-0, Mureşul a jucat la conservarea rezultatului, iar oltenii au dominat teritorial. Din fericire, doar C. Stoica (74) a reuşit să marcheze, deşi CSM a atacat susţinut chiar şi în cele patru minute de prelungire. „Am făcut o primă repriză excelentă, iar apoi am încercat să conservăm rezultatul. Avem trei victorii consecutive şi suntem sus în clasament, cum nu s-a mai întâmplat demult, iar jucătorii aşteaptă recompense din partea conducerii”, a spus antrenorul Constantin Olariu, după meci.
Start cu dreptul pentru Şunda
Tehnicianul Aurel Şunda, instalat la începutul săptămânii, a debutat cu o victorie pe banca tehnică a celor de la FC Hunedoara, iar alb-albaştrii s-au apropiat la patru puncte de lidera, ACS Recaş. Hunedorenii au avut destul de muncit pentru a se impune pe terenul penultimei clasate, Gloria Reşiţa. Bilia (7) a deschis scorul pentru alb-albaştri, reşiţenii au egalat prin Beloescu (16), iar Şandru (36) a închis tabela la 2-1 pentru FC Hunedoara. „A fost o partidă tipică de Liga a treia, cu multă încrâncenare şi cu mai puţine reuşite tehnico-tactice. Sunt mulţumit că am învins, mai ales că veneam după o înfrângere, acasă, cu CFR Simeria. Dorim să strângem puncte, pentru a ne menţine în preajma locurilor fruntaşe. Din serie, nu aş vrea să jignesc pe nimeni, dar cele trei echipe care ar trebui să îşi spună cuvîntul sunt Hunedoara, Jiul şi Reşiţa. Restul sunt de nivelul Ligii a treia, măcar din punctul de vedere al infrastructurii. Am făcut treabă la Stejaru, unde fotbalul era la început şi sper să fie la fel şi la Hunedoara, unde tradiţia obligă”, a afirmat Aurel Şunda.
CFR Simeria a prins viteză
Cu un moral bun oferit de succesul din etapa trecută de la Hunedoara, trupa antrenată de Marius Opric a făcut spectacol în faţa nou-promovatei, CS Vladimirescu, scor 5-2 şi a ajuns la a treia victorie consecutivă. Garnitura feroviară s-a urnit mai greu şi a reuşit deschiderea scorului abia pe finalul primei reprize, când Pepenar (44) a reluat din vole, de la şase metri, centrarea lui Lintaru. Simerienii s-au descătuşat, după pauză, când au marcat patru goluri consecutive şi au dus scorul la 5-0. În prim-plan au fost realizatorii primului gol, Lintaru şi Pepenar, care au contribuit la trei din cele patru goluri. Lintaru i-a pasat lui Făgărăşanu (56) pentru golul de 2-0 şi lui Pepenar (59), pentru golul de 3-0. Apoi, Pepenar (63) a luat o acţiune pe cont propriu şi a înscris după ce a depăşit în dribling întreaga defensivă adversă, 4-0. Golul de 5-0 a fost semnat de veteranul D. Dăscălescu, iar pentru arădeni a punctat în ultimele minute nou intratul Moţ (89 şi 90).
Au bătut liderul
Jiul Petroşani a reuşit prima victorie pe teren propriu chiar în faţa primei clasate, Bihorul Beiuş. Succesul a fost obţinut mai lejer decât o arată scorul de 2-1 şi a fost un adevărat pansament pentru moralul jucătorilor, luaţi în colimator după startul extrem de slab. Alb-negrii au deschis scorul rapid prin Şerban (3), însă bihorenii au ţinut meciul în suspans, egalând prin Ţârlea (33). Trupa antrenată de Marin Tudorache a accelerat şi a reuşit să revină în avantaj chiar înainte de pauză, prin Al. Moldovan (44). În repriza secundă, tot Jiul a fost la timonă, însă nu s-a mai marcat şi alb-negrii s-au impus cu 2-1. Abonaţi, în ultima vreme la cartonaşe roşii, jiuliştii nu au scăpat nici în această etapă de o eliminare, întrucât Mohamed a luat două cartonaşe galbene şi implicit, pe cel roşu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.