Este nevoie de dialog social

Cristina Ghenea

Sindicaliştii hunedoreni au prezentat ieri concluziile obţinute în urma audierii publice, desfăşurată pe tema dialogului social. Liderii de sindicat spun că au primit promisiuni din partea parlamentarilor hunedoreni, cu privire la modificarea Legii 62/ 2011, cea care reglementează dialogul social.

Reprezentanţii sindicatelor hunedorene – Vasile Bujor, secretarul general Cartel Alfa, Lăcrămioara Bolca, preşedintele CNSRL Frăţia şi Paul Rusu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara, au prezentat concluziile audierii publice, la care au fost prezenţi mai mulţi lideri politici, reprezentanţi ai unor sindicate, dar şi parlamentari hunedoreni. „Prin depoziţiile depuse, se constată că toţi cei care au fost prezenţi la audierea publică au fost de acord cu faptul că dialogul social este o necesitate pentru orice societate care se doreşte a fi democratică. Ca o concluzie generală, este nevoie ca atât salariaţii, cât şi angajatorii, dar mai ales puterea politică, să împărtăşească valorile care susţin dialogul social – respectul reciproc şi sinceritatea“, a declarat Paul Rusu, preşedintele SIP Hunedoara. Acesta a adăugat că sindicaliştii speră ca în 2012, parlamentarii să îşi ţină promisiunile şi să iniţieze proiecte care să vizeze modificarea legii dialogului social.

2 comentarii la „Este nevoie de dialog social

 • 10 ianuarie 2012 la 10:53
  Legătură permanentă

  Doamna Cristina Ghenea !!
  Care-i” Paul Bujor” si care-i „Vasile Rusu”, ca-n foto este doar un „oarece Marx” si doamna respectiva ???

 • 13 ianuarie 2012 la 0:19
  Legătură permanentă

  Ce v-au promis parlamentarii? Noi am facut demersuri de acest fel inca din august 2011 la parlamentari din Galati si Braila. Le-am pus pe masa un proiect de modificare a LDS intocmit dupa toate rigorile. Dar parlamentarii (ma refer la cei din opozitie) au alte preocupari, iluzorii. De ex.: suspendarea lui Basescu. Pe 10 dec. 2011 am avut o audiere publica la Focsani, impreuna cu sindicatul din invatamant din Vrancea. Se poate viziona pe You Tube cu eticheta Legeadialoguluisocial. Se poate viziona si conferinta de presa prin care s-a prezentat Raportul comisiei de experti. Lucram la imbunatatirea proiectului de lege pentru modificarea LDS valorificand documentele audierii publice. Am inteles ca sunteti din alta confederatie sindicala si de la alta federatie sindicala din invatamant. Noi suntem din CSDR si FSLI dar putem colabora. Interesele noastre sunt comune. Poate il lamurim pe Catalin Croitoru sa promoveze proiectul de lege. Astept p.d.v. al dvs. pe comentarii la filmul nostru de pe You Tube. Daca doriti sa colaboram vom gasi o modalitate de a comunica direct.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.