Sport

Eşecuri, eşecuri, dar nu umilinţă

04 x 1 capitanul

Ciprian Marinuţ

Naţionala de futsal a României, cu şase jucători de la campioana FC Deva în lot, a pierdut ambele partide amicale, disputate în deplasare cu vicecampioana europeană, Italia, dar nu s-a mai făcut de râs ca la precedentele întâlniri.

Efectul „Danemarca”
Renunţarea la stagiul de pregătire centralizată, dorit de antrenorul spaniol Sito Rivera înainte de „dubla” cu Italia, a avut efecte benefice asupra tricolorilor din naţionala de futsal. Chemaţi direct din vacanţă cu doar două zile înainte de cele două partide, componenţii primei reprezentative au reacţionat mai bine decât dacă ar fi fost „chinuiţi” câteva zile cu antrenamente dure în cantonament. După modelul naţionalei Danemarcei, care a câştigat în 1992 Campionatul European, când s-a prezentat la competiţie direct de pe plajă, pentru a înlocui Serbia, care fusese exclusă, din motive politice, România a jucat bine în Italia, doar pe baza talentului, fără pregătire minuţioasă. Tricolorii au pierdut ambele partide, însă  au fost adversari mai redutabili, astfel că, diferenţa a fost una rezonabilă, de doar două goluri, şi nu umilitoare, de peste şase-şapte goluri, cum a fost la precedentele dispute.
România a fost înfrântă marţi, la Montesilvano, cu scorul de 2-0 (1-0) şi a pierdut, apoi, miercuri seara, la Chieto, cu scorul de 4-2 (2-1). Golurile echipei antrenate de spaniolul Sito Rivera au fost marcate de foştii jucători ai FC Deva, Mimi Stoica şi Alpar Csoma, legitimaţi acum la Design Braşov. Din naţionala României au făcut parte portarul Iancu şi jucătorii Dobre, Lupu, Şotârcă, Gherman şi Al-Ioani de la FC Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura