EvenimentFlash

Eroul din Petroşani a devenit jandarmul anului

A salvat o bătrână de la moarte sigură, iar faptele sale primesc aprecierea meritată. Primăria Petroşani i-a acordat medalia „Pro Urbe”, iar acum Daniel Eremia (foto) a devenit şi jandarmul anului în judeţ.

Vroia să se omoare

Cel puţin în Petroşani, unde activează, plutonierul major Daniel Eremia este considerat un erou, după ce a salvat de la moarte o bătrână ce vroia să se sinucidă. Cu ocazia zilei Jandarmeriei Române, i-a fost acordat titlul de „Jandarmul anului în judeţ“. Subofiţerul face parte din Detaşamentul 3 Jandarmi şi s-a remarcat în ultimul an prin rezultatele deosebite obţinute în timpul misiunilor, dar şi prin fapte de curaj în afara orelor de program. Placheta şi diploma onorifică i-au fost acordate de prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, în prezenţa colegilor jandarmi şi a oficialităţilor.
În seara de 18 ianuarie, Daniel Eremia trecea prin zona autogării din Petroşani, când a observat o femeie între şinele de cale ferată. Atitudinea acesteia, care se afla într-o zonă unde nu era pasaj de trecere a căii ferate, a trezit suspiciunea jandarmului, care a continuat să urmărească acţiunile femeii. În momentul în care a auzit că un tren se apropie, bătrâna s-a aşezat pe şina de cale ferată, pe unde urma să treacă trenul, iar în acel moment, jandarmul a înţeles pe deplin care este intenţia ei. A început să alerge către femeie şi să strige la ea să se dea la o parte. În ultimul moment, ajutată de Eremia, femeia s-a ridicat de pe calea ferată, chiar înainte ca pe acolo să treacă trenul. (C. Cosman)

One thought on “Eroul din Petroşani a devenit jandarmul anului

  • vreau si eu un numar de telefon al lui Daniel Eremia sunt o foarte veche prietena si vreau sa iau legatura cu el,va rog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.