Episod final în scandalul provocat de îngrijitoarea din Lupeni în Italia: Vasilica Bârjovanu a fost concediată

29 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 vasilica_alina_barjovanu2Adriana Năstase

Vasilica Bârjovanu (foto), femeia care s-a filmat în timp ce umilea o bătrână, în Italia, a fost concediată. Hunedoreanca susţine însă, după această decizie, că a fost nedreptăţită.

„Am pus-o pe picioare”
Femeia spune că semnase un contract pe toată durata vieţii bătrânei şi că s-a încălcat legea prin concedierea ei.
„Nu mai lucrez, mi-a închis contractul, deşi era valabil până când ea (n.r. bătrâna) murea. Băiatul ei mi-a anulat contractul ieri. S-a întâmplat asta, pentru că aici, toate contractele sunt false. Familia bătrânei vrea să o bage într-un centru şi să o lase acolo până când moare. La ora actuală, bătrâna e ascunsă. Cei din familia ei vor să ascundă autorităţilor că am lucrat vreodată pentru ea“, a spus românca. „Nu i-am făcut nimic bătrânei. Eu am avut grijă de ea, i-am dat vitamine, am pus-o pe picioare“, a mai spus femeia, fără urmă de remuşcări.
Mama femeii spune că numai necazurile şi procesele cu fostul soţ i-au luat minţile şi au adus-o în situaţia să vorbească urât cu femeia în vârstă pe care o îngrijea. Ea crede că fiica ei ţinea la bătrână. Fostul soţ, în schimb, se plânge că Vasilica era agresivă şi ajungea să-l bată. Valentina Dumbravă, mama Vasilicăi: „Eu le-am văzut (imaginile – n.n.) şi nu mi-a plăcut. Dacă mă credeţi, ieri mi-a fost rău că nu am ştiut de asta… Eu ce să zic… Are probleme cu procesele, nu mai judecă. Eu cred că poate să-şi piardă locul de muncă în Italia, dar nu ştiu”, a spus Valentina Dumbravă. Femeia credea că Vasilica se înţelege bine cu bătrâna pe care o îngrijeşte de aproape un an şi jumătate. Dovadă că i-a trimis fotografii cu ea din Italia şi de sărbători vorbeau la telefon şi îşi făceau urări prin intermediul fetei, care le traducea.
„Nu e o femeie normală, e o femeie violentă. Eu sunt tăiat la piciorul stâng, mi-a înfipt cuţitul în picior. Pe băiat l-a lovit – nu avea decât doi ani şi ceva – l-a lovit cu piciorul în spate, pentru că i-a cerut mâncare şi are gaură în cap cum a căzut de pe bicicletă. Pe fată nu mai spun cât de mult a bătut-o”, susţine Liviu Mihai, fostul soţ al hunedorencei.

Nu şi-a văzut copiii de doi ani
Vasilica respinge toate acuzaţiile lansate de fostul soţ. „Nu e adevărat nimic! Astea sunt numai minciuni“, se apără ea. Bărbatul spune că filmuleţul postat de Vasilica pe Facebook a salvat-o pe bătrână: „Cred că mare noroc de la Dumnezeu că a luat-o şi a dus-o pe bătrână la azil, ca să mai trăiască. Nu se face aşa ceva… Să te duci să câştigi şi tu iei omul să-l omori?“ Cei doi copii ai femeii, o fată de 15 ani şi un băiat de 11 ani, nu şi-au mai văzut mama de aproape doi ani, de când a plecat în Italia. Fata locuieşte cu bunica din partea mamei, iar băiatul împreună cu tatăl. Vasilica Bârjovanu a devenit celebră, după ce a postat pe pagina de Facebook cum o umilea pe o bătrână din Italia, de care trebuia să aibă grijă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Extindere în dosarul „Prostituate pentru sportivi şi jurnalişti”: Trei proxeneţi arestaţi la domiciliu

Mai mulţi angajaţi din presa Văii Jiului au dat sau vor da cu subsemnatul la DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara, în...

Vili Rupa: Sunt nevinovat şi vreau să demonstrez acest lucru

Ieri, hunedoreanul Vili Rupa a fost audiat în dosarul în care este acuzat de omor deosebit de grav, aflat pe...

Târâtă pe asfalt de propria maşină

Simpla intenţie a unei devence de a-şi porni maşina a dus-o pe patul de spital.

Închide