Episcopia Devei şi Hunedoarei – îndreptăţită să folosească numele şi imaginea părintelui Arsenie Boca

9 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Acest lucru este consfinţit de motivarea Curţii de Apel Bucureşti în dosarul în care Episcopia a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru conservarea dreptului de folosinţă a imaginii Părintelui Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului.

Soluţia în dosar a fost dată în a doua jumătate a lunii septembrie 2018, judecătorii constatând că reclamantele Mânăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi Hunedoarei sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, în cadrul săvârşirii actelor comerciale cu produse (cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane etc) ce poartă numele şi imaginea în discuţie.
Acum, judecătorii arată în motivare că reclamantele utilizează legitim numele, prenumele şi imaginea părintelui ce a vieţuit la lăcaşul din Ţara Haţegului nu cu titlu de marcă, ci exclusiv ca atribut de identificare a acestei persoane, atunci când se desfăşoară acte economice cu produse purtând aceste elemente. Totuşi, soluţia Curţii de Apel Bucureşti este valabilă doar până la finalizarea unui alt proces aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, unde Mânăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi Hunedoarei au cerut ca marca deţinută de pârâţii Diana Talpoş, Şandor (Alexandru) Andor şi firma Pulse Escape SRL să nu-i afecteze în nici un fel drepturile asupra imaginii ieromonahului.
Andor Şandor, reprezentant al companiei englezeşti Additional Worldwide Care Services, anunţa că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate asupra mărcii ”Părintele Arsenie Boca”, dar şi asupra altor mărci care conţineau numele ieromonahului, înregistrate la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
APIA a reluat plăţile către fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a reluat plata regulară aferentă Campaniei 2018, autorizând marţi la plată 4.722...

Bulina neagră, 10.01.2019

Larisa Geanina M., adolescentă din Lupeni Pentru că a comis zeci de furturi din locuinţe şi instituţii publice de pe...

Bulina albă, 10.01.2019

Remus Popescu, şeful Serviciului Salvamont Petroşani Pentru că împreună cu colegii săi din formaţiune fac inspecţii în masiv, astfel ca...

Închide