Episcopia deschide o cantină pentru persoanele nevoiaşe

25 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie (foto), Episcopia Devei şi Hunedoarei va dezvolta un proiect de intensificare a activităţii sociale în municipiul Deva, proiect sprijinit prin finanţare europeană şi care are ca obiectiv amenajarea unei cantine sociale.

Astfel, începând din această toamnă, Episcopia Devei şi Hunedoarei a demarat o campanie de dezvoltare a activităţii social-filantropice în municipiul Deva, prin localizarea şi amenajarea unor spaţii menite să vină în sprijinul persoanelor nevoiaşe. Primul pas în acest sens va fi apariţia Centrului Social „Acoperământul Maicii Domnului” din Deva, aşezământ care are ca obiectiv amenajarea unei cantine sociale. Imobilul care constituie obiectul respectivului proiect a fost dat în folosinţă gratuită Episcopiei Devei şi Hunedoarei de către Consiliul Local al municipiului Deva, iar modernizarea şi dotarea corespunzătoare ale acestuia vor fi posibile printr-un program de finanţare europeană.
Centrul Social „Acoperământul Maicii Domnului” din Deva va avea capacitatea de a oferi hrană caldă pentru aproximativ 100 de persoane pe zi, îndeplinind toate normele igienico-sanitare privind protecţia celor care vor beneficia de aceste servicii. Scopul acţiunii, bazate pe sprijinul unei finanţări europene, face parte din strategia de asigurare a incluziunii sociale pentru categoriile vulnerabile din rândul populaţiei, precum şi contribuirea la creşterea calităţii vieţii persoanei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătălia pentru Colegiul Haţeg (III)

Subliniam în primul episod al acestei analize că, în opinia sussemnatului, din cei opt competitori în întrecerea electorală pentru postul...

Casa de Culturã din Haţeg are o nouã instalaţie de încãlzire

Noua instalaţie de încălzire de la Casa de Cultură din Haţeg este, de ieri, în probe, iar reprezentanţii administraţiei publice...

Hoţi de lemne

Doi bărbaţi din comuna Şoimuş sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au fost prinşi că au tăiat câţiva arbori, de...

Închide