Enoriaşii vor avea parte şi de educaţie rutieră la slujbele de duminică

Cristina Ghenea

Poliţia Rutieră intenţionează să colaboreze cu slujitorii Domnului, pentru a educa enoriaşii în privinţa circulaţiei rutiere şi pietonale. Astfel, preoţii – în special cei din mediul rural – ar putea încheia slujbele cu o predică despre… norme şi contravenţii rutiere.

Pe cât de neobişnuit, pe atât de benefic
Un proiect aflat în lucru la Direcţia Poliţiei Rutiere urmăreşte să reducă numărul accidentelor de circulaţie, prin educarea cetăţenilor în biserici. La acţiune vor lua parte, implicit, şi preoţii, care vor derula un program de educaţie rutieră, prin care vor sfătui enoriaşii cum să procedeze ca să nu devină victime ale unor tragedii pe şosele. „Deocamdată, proiectul nu a fost implementat, el face parte dintr-un program naţional care urmăreşte scăderea numărului de accidente grave de circulaţie, produse fie din cauza nerespectării unor reguli de către pietoni, fie din cauza şoferilor care conduc cu viteză excesivă. Ideea vizează în special mediul rural, iar asta, pentru că aici au fost derulate mai puţine acţiuni de educare a cetăţenilor“, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara.
Pe de altă parte, nici preoţii nu consideră că ar fi o idee rea. „Merită încercat, pentru că Biserica are, printre altele, şi misiunea de a educa oamenii. Personal, consider că ar fi un demers benefic pentru comunitate, iar dacă va fi implementat, aşa cum se intenţionează, sper să dea rezultate“, a precizat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare