Actualitate

Enervată că va moșteni o avere de miliarde de dolari

O tânără din Germania s-a de­cla­rat „enervată” de faptul că ur­mează să moștenească miliarde de dolari de la bunicii ei și a spus că vrea ca aproape toată moș­te­nirea să fie impozitată, relatează Daily Mail.

Militează pentru impozitarea mai mare
Traudl Engelhorn-Vechiatto a murit în septembrie, la vârsta de 94 de ani, lăsând o moștenire de miliarde de dolari, scutită de taxe, nepoatei și moștenitoarei sale, Marlene Engelhorn (foto). Cu toate acestea, tânăra în vârstă de 30 de ani, care locuiește acum în Austria, a declarat că nu este interesată să moștenească câștigul extraor­di­nar provenit de la compania chi­mică a familiei. „Scenariul de vis este ca eu să fiu impozitată”, a de­cla­rat Engelhorn pentru New York Times. Marlene Engelhorn s-a an­gajat să doneze 90 la sută din moș­tenirea sa și dorește ca im­po­zitul să meargă către stat pentru re­distribuire. Marlene a spus că: „nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere fără să fie taxat”. Știind că într-o zi va moș­teni averea, aceasta și-a petrecut ultimul deceniu militând pentru po­litici fiscale care ar face ca ave­rea sa să fie puternic impozitată și redistribuită de către guvern. Marlene Engelhorn este co-fon­da­toarea organizației Tax Me Now, un grup de oameni bogați din Germania care militează pentru impozitarea mai mare a veniturilor lor.

Nu a trebuit să muncească
„Sunt produsul unei societăți inegale”, a declarat aceasta în discursul său pentru campania Milionari pentru Umanitate din Amsterdam, în luna august a acestui an. „Altfel, nu m-aș fi putut naște multimilionară. Doar năs­cută. Nimic altceva”.
„Averea așa-numitului top 1 la sută nu este doar un număr mare, ci se traduce direct în putere asu­pra politicii, economiei, mass-media & societății”, a adăugat ea. „Această putere este dispropor­țio­nată: într-o societate demo­cra­tică, solidaritatea ne privește pe toți. Distribuția bogăției lovește în inima democrației”. Austria, unde locuiește Marlene, a abolit com­plet legile privind impozitul pe moș­tenire în 2008. Marlene do­reș­te ca aceasta să fie reintrodusă cu taxe mai mari pentru cei bogați. Ea susține că este nedrept ca per­soanele înstărite să nu contribuie în acest fel la societate. „M-am năs­cut într-o familie bogată și într-o zi voi moșteni o avere pentru care nu a trebuit să muncesc nicio­dată”, a declarat Marlene într-un videoclip postat pe Facebook-ul Millionaires for Humanity în mai 2021. Marlene a crescut într-un conac din Viena. Ea a declarat pentru New York Times că a urmat școli de limbă franceză și că era genul de elevă care corecta gre­șelile gramaticale ale altora. Ea a spus că și-a petrecut copilăria ci­tind și jucând fotbal cu băieții. Moș­tenirea neașteptată a lui Engelhorn provine de la compania chimică veche de secole a familiei sale. Forbes a estimat averea netă a familiei la suma impresionantă de 4,2 miliarde de dolari.