Energeticieni în izolare, la pensiune

8 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Un număr de 33 de energeticieni cu înaltă calificare de la Termocentrala Mintia, care lucrează în ture normale, sunt aduşi la finalul programului într-o pensiune situată în apropiere de municipiul Deva, unde trăiesc în condiţii de izolare pentru a nu risca o posibilă contaminare cu noul coronavirus.
Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a menţionat, că persoanele în cauză sunt operatori din camerele de comandă ale termocentralei, maiştri sau şefi de tură care pot asigura, în orice moment, exploatarea utilajelor de la grupurile energetice, în situaţii speciale.
„Măsura de izolare a celor 33 de energeticieni a fost luată de conducerea termocentralei pentru a asigura exploatarea unităţii în condiţii de siguranţă pe un termen cât mai lung. Colegii noştri sunt oameni care pot acoperi cât mai multe locuri de muncă, inclusiv în situaţia în care s-ar impune oprirea termocentralei în condiţii de siguranţă, dacă personalul ar fi infectat cu noul coronavirus“, a declarat liderul sindical.
El a arătat că programul de lucru al celor 33 de energeticieni este unul normal, însă aceştia nu se întorc acasă, ci sunt cazaţi la o pensiune în care nu mai are acces nimeni din afară. Ei vor rămâne în această formă de izolare până la finalul stării de urgenţă, programul lor fiind structurat pe patru ture de lucru.
„Costurile sunt de 140 de lei pe zi, pentru fiecare angajat, în care sunt incluse cazarea şi masa. Este un preţ foarte bun, deoarece este mai mic decât se achită pentru persoanele carantinate, la nivel naţional“, a arătat Iştoc.
Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a adăugat că a propus Prefecturii Hunedoara şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca întreg personalul Termocentralei Mintia să fie introdus într-un regim de consemn la domiciliu, apreciind că în acest fel se vor reduce riscurile de contaminare a angajaţilor cu noul coronavirus. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asistentă scuipată de un bolnav cu COVID-19

Incredibil! O asistentă medicală de la Deva a fost scuipată de un pacient cu COVID-19! Informaţia a fost făcută public...

Ieri, ministrul Sănătăţii a spus la Deva că dacă îşi făcea treaba cine trebuia, nu mai era nevoit să vină la spitalul devean. Ministrul Tătaru a coborât milităria din pod şi la Spitalul Judeţean

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a coborât milităria din pod şi la Deva, după Suceava. Astfel, de ieri, Spitalul Judeţean de...

Primarul Florin Oancea este optimist: „Medicii de la Deva au primit acum garanţia că lucrurile vor merge bine“

Primarul Florin Oancea (foto) a fost şi el cu ministrul Sănătăţii, la spitalul din Deva, pentru a vedea la faţa...

Închide