Comunitate

Enel Distribuţie Banat – investiţii majore pentru judeţ

Magdalena Şerban

Pentru judeţul Hunedoara, Enel Distribuţie Banat a continuat şi în anul 2010, amplul program  de investiţii şi modernizări în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Lucrările cuprind toate nivelurile de tensiune (înaltă, medie şi joasă) şi au drept scop îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice, precum şi reducerea numărului şi a duratei întreruperilor în alimentarea consumatorilor.
 

Modernizare şi control  de la distanţă
O componentă importantă o reprezintă retehnologizarea staţiilor electrice de transformare prin introducerea tehnologiei Telecontrol. Prin intermediul acestei tehnologii, manevrele de alimentare cu energie electrică pot fi executate de la distanţă, dintr-un centru de comandă, fără a mai fi nevoie de deplasarea echipei de intervenţie în teren, ceea ce duce la o diminuare considerabilă a duratei întreruperilor. Utilizându-se această  tehnologie, judeţul Hunedoara beneficiază de un număr de cinci staţii electrice şi 77 posturi de transformare modernizate.

 

Investiţii în orice zonă a judeţului
Enel Distribuţie Banat nu-şi dezvoltă proiectele doar la oraş, ci desfăşoară  lucrări de modernizare a reţelei electrice şi în zone greu accesibile, din localităţi precum Costeşti Deal sau Ludeşti Deal, având în vedere că aici se înregistrau probleme majore în alimentarea cu energie electrică, mai ales în perioada iernii. Acesta este şi motivul pentru care au fost realizate şi sunt în curs de finalizare lucrări de refacere a drumurilor de acces,  precum şi lucrări de înlocuire şi modernizare a posturilor de transformare, de înlocuire a reţelei electrice de joasă tensiune cu reţea de cablu torsadat, înlocuirea stâlpilor de lemn cu stâlpi din beton, lucrări de schimbare a branşamentelor şi de montare a blocurilor de măsură.
Tot în 2010, Enel Distribuţie Banat a executat şi lucrări de modernizare a reţelelor electrice în Deva, Petroşani, Orăştie, Petrila, Brad şi Şoimuş. Au fost înlocuiţi peste 20 km de cabluri în reţeaua de medie tensiune, 40 km de cabluri aeriene de joasă tensiune,  precum şi 11 km de cabluri subterane în reţeaua de joasă tensiune. Iar pentru o cât mai bună monitorizare şi securizare a consumului de energie electrică, până la sfârşitul acestui an, vor fi înlocuite peste 2.000 de branşamente. 

Program amplu şi pentru 2011
Pentru efectuare acestor lucrări în condiţii de siguranţă atât pentru executanţi cât şi pentru consumatori, a fost necesar să se recurgă la întreruperi programate în alimentarea cu energie electrică, pe durate mai mari de timp. Cu toate că reprezintă un disconfort  ,,de moment’’ pentru consumatori,  va fi compensat prin  serviciile de calitate de care vor putea beneficia. Lucrările de îmbunătăţire şi modernizare a reţelei electrice vor continua şi pe parcursul anului viitor. De altfel, Compania Enel derulează un amplu program de investiţii în reţelele electrice din Banat, Muntenia şi Dobrogea, în valoare de 700 de milioane de euro, pe parcursul a cinci ani, sumă ce depăşeşte semnificativ nivelul anual al investiţiilor făcute înainte de privatizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura