Emma Răducanu vrea să confirme la Indian Wells

Emma Răducanu (foto), recenta câşti­gă­toare a US Open, a fost invitată la tur­neul de te­nis la Indian Wells (California), competiţie de categoria WTA 1.000, care va avea loc în perioada 4-17 octombrie, au anunţat or­ganizatorii.

Fără vedete
„Răducanu, care a impresionat lumea te­ni­sului la Flushing Meadows, la începutul acestei luni, devenind prima jucătoare ve­nită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, va căuta să-şi continue se­zonul de vis prin prezenţa sa la Indian Wells”, se precizează într-un comunicat al ora­nizatorilor.
Emma Răducanu (18 ani) era aproape necunoscută în lumea tenisului până luna trecută, când a reuşit să câştige US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, la prima sa participare. Înaintea ei, ultima jucătoare care a cucerit trofeul la New York fără să piardă nici un set a fost americanca Serena Williams, în 2014.
Cea mai tânără câştigătoare de de la US Open, Răducanu a urcat de pe locul 150 pe 22 în ierarhia WTA, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), o altă senzaţie a turneului american.
Fernandez va participa, la rândul ei, la tur­neul de la Indian Wells,iar cele două spor­tive vor încerca să confirme existenţa unui suflu nou în circuitul feminin, în condiţiile absenţei de la competiţia californiană a unora dintre cele mai titrate jucătoare, precum americanca Serena Williams, aus­tralianca Ashleigh Barty (numărul unu mon­dial) şi japoneza Naomi Osaka.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.