Politica si administratie

Eminescu, mândria noastră

Adriana Năstase

Și în acest început de an, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Biblio­teca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara- Deva, l-a sărbătorit pe poetul nostru național, genialul Mihai Eminescu.

Flori pentru poet
Astfel, la statuia lui Eminescu din parcul Cetății, manifestările au fostdeschise de managerul bibliotecii, Sebastian Bara, care a salutat prezența la acest eveniment a președintelui Consiliului Județean Hune­doara, Laurențiu Nistor, a vicepreședintelui aceleiași instituții, Ion Bădin, a admi­nis­tratorului public al județului, Costel Avram, a reprezentanților instituțiilor de învăță­mânt devene, a scriitorilor hunedoreni, a elevilor și a tuturor participanților la eve­niment. „Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a ținut să onoreze așa cum se cuvine, cu respect și prețuire, memoria ma­relui nostru poet și a împărtășit împreună cu noi toți emoția acestor momente spe­ciale. Suntem recunoscători Consiliului Județean Hunedoara pentru sprijinul per­ma­nent pe care îl acordă instituției noastre, pentru faptul că este interesat de acti­vi­tățile noastre culturale și înțelege impor­tanța tot mai mare pe care o are biblioteca publică în viața comunității”, a spus ma­nagerul Sebastian Bara.
A urmat un recital muzical susținut de Alexan­drina, Iuliana și Florian Chelu Madeva, membri ai Fundației Rock Filar­monica Oradea, cu interpretări originale pe versurile poetului Mihai Eminescu. Mihai Eminescu a fost omagiat, răsunând mu­zical, puternic și festiv, în cele mai rezo­nante for­me de exprimare artistică. Sub egida unor stiluri muzicale diferite, în compoziția mai multor autori uniți de către Florian Chelu Madeva, s-au interpretat poezii și sonete din albumul „Mari me­lan­colii și aspre indig­nări”, volum conceput în cinci limbi în pre­zent, dorindu-se a se ajunge la 10. Pentru această realizare, cât și pentru întreaga activitate cul­turală de­di­cată poetului națio­nal, can­t­autorul Florian Chelu Madeva a obținut în anul 2000 Medalia și Brevetul „Eminescu” de la însuși președintele țării de atunci, Emil Con­stan­tinescu. Îndrăgita ar­tistă Mariana Anghel a susținut un emo­țio­nant moment artistic sub genericul „Eminescu, patriot și iubitor de folclor”. Pentru strălucita me­sageră a cântecului românesc autentic, anul 2022 este anul în care se împlinesc patru decenii de la impresionantul ei debut la emisiunea „Tezaur folcloric”, patru decenii în care Mariana Anghel și-a pus întregul talent în slujba promovării folclorului românesc, a folclorului nostru hunedorean de pe Valea Streiului.
Întâlnirea din parc s-a încheiat cu de­pu­nerea de flori la statuia lui Mihai Eminescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura