Sport

Eliminaţi din cursa spre Mondiale

11 romania-futsalCiprian Marinuţ

Cristian Matei, de la Autobergamo Deva, a marcat în două dintre cele trei meciuri ale naţionalei României la turneul de calificare la Campionatul Mondial, însă tricolorii au fost eliminaţi din cursa spre „Columbia 2016”. Echipa pregătită de Robert Lupu a învins Norvegia, 5-1, însă a pierdut apoi următoarele două jocuri, 1-8 cu Polonia şi 0-5 cu Portugalia, gazda turneului de calificare.
Din rău în mai rău
După ce a pierdut barajul cu Ungaria pentru „biletele” la turneul final al Campionatului European „Serbia 2016”, echipa naţională de futsal a României a ratat şi calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial 2016, ce se va desfăşura în Columbia. „Dirijaţi” în premieră în partide oficiale de fostul internaţional Robert Lupu, tricolorii au obţinut o victorie şi au suferit două eşecuri la turneul de calificare de la Varzim (Portugalia), desfăşurat la finalul săptămânii. Contraperformanţele arată că schimbul de generaţii afectează mai serios decât ne doream competitivitatea echipei de futsal a României şi că noul tehnician este încă lipsit de experienţă pentru astfel de meciuri tari.
O victorie şi două „dezastre”
În primul meci disputat în Portugalia, tricolorii au învins cu 5-1 Norvegia (2-0), prin reuşitele lui Achrifi – autogol, Cristian Matei, Stoica, Răducu şi Iancu (din poartă în poartă). În partida a doua, Polonia a învins cu 8-1 (2-0), administrând cel mai drastic eşec din istoria naţionalei de futsal. Leşii s-au impus prin reuşitele lui Mikolaiewicz, Kubik, Krawczyk, Nawrak (3), Kriezel şi Franz, pentru români punctând jucătorul liderei Ligii I Autobergamo Deva, Cristi Matei, când Polonia conducea cu 4-0. În fine, în ultimul meci, Portugalia, una din cele mai bune naţionale din lume, a spulberat România cu 5-0, astfel că clasamentul grupei a fost următorul: 1. Portugalia 9p. (17-3), 2. Polonia 6p. (13-9), 3. ROMÂNIA 3p (6-14), 4. Norvegia 0p. (4-14). Doar primele două clasate s-au calificat mai departe în play-off-ul Campionatului Mondial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura