Sport

Eliminaţi de sãrãcie de la turneul final

11 x 2 popice 1Ciprian Marinuţ

Echipa de popice Inter Petrila este în imposibilitatea de a lupta pentru o medalie naţională, întrucât va lipsi din motive financiare, de la turneul final al Diviziei Naţionale de seniori, programat la Ploieşti, în zilele de 27 şi 28 aprilie. În concurs va lua startul o altă reprezentantă a judeţului nostru, respectiv Siderurgica Hunedoara.  

Doborâţi de criza financiară
Bugetul clubului Inter Petrila este învins de criza financiară. Din acest motiv, echipa de popice clasată pe locul patru la finalul sezonului regulat va absenta de la turneul final al Diviziei Naţionale. Locul grupării din Valea Jiului la „bătălia pentru medalii” programată la Ploieşti, la finalul săptămânii, va fi luat de Electro Mureş Târgu Mureş, ocupanta locului cinci în clasament. „Am făcut o analiză împreună cu factorii de decizie ai clubului şi s-a ajuns la concluzia că e mai economicos să nu participăm. Bugetul ne-ar fi ajuns pentru taxa de înscriere şi pentru drum, dar nu ar fi fost bani pentru cazare şi masă. E păcat că nu participăm, deoarece avem o echipă formată din jucători tineri şi talentaţi care aveau nevoie să acumuleze experienţă, dar oricum, şansele la medalii ar fi fost mici”, a spus antrenorul Marcel Dobrică. Nu este pentru prima dată când o echipă din Valea Jiului nu se poate prezenta la o competiţie importantă din motive financiare, întrucât rugbiştii de la Ştiinţa Petroşani au refuzat în doi ani la rând promovarea în SuperLiga României, din cauza lipsei de fonduri.

Siderurgica va juca în cupele europene
Sâmbătă, în prima zi a turneului final, se vor juca semifinalele, după următorul program: CFR Olimpia ACB Iaşi – Electromureş Tg. Mureş şi CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – Siderurgica Hunedoara. Duminică, în a doua zi, se vor disputa finalele de clasament, cele pentru locurile 3-4 şi 1-2. Echipa campioană a turneului final de la Ploieşti va reprezenta România la „Cupa Mondială” de la Apatin (Serbia), din perioada 1-5 octombrie 2013. Tot în acelaşi interval de timp, vicecampioana va evolua la „Cupa Europei” de la Augsburg (Germania), iar echipele de pe locurile trei şi patru vor putea evolua în „Cupa NBC”, tot de la Augsburg şi tot în aceeaşi perioadă. În luna mai 2013, România va participa la Campionatele Mondiale de popice de la Zalaegerszeg (Ungaria), la cadeţi şi seniori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.