Eliminaţi, dar respectaţi şi lăudaţi

6 octombrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Sport
11 x 1 florin matei (la minge) a fost si la acest turneu cel mai bun jucator al campioanei fc deva
Ciprian Marinuţ
 
Campioana României, FC Deva, a ratat calificarea în turul de elită al UEFA Futsal Cup, dar a câştigat respectul şi laudele adversarilor şi ale publicului, devenind mai înţeleaptă şi mai matură.
Agonie, extaz, agonie
Asemenea unui om care învaţă din fiecare lecţie primită de la viaţă, şi FC Deva trebuie să depăşească momentul greu al eliminării din UEFA Futsal Cup şi să devină mai puternică. George Mara, preşedintele FC Deva, regretă eliminarea, cu atât mai mult, cu cât ea a fost provocată de ghinion. „Turneul acesta ne-a dus de la agonie la extaz şi înapoi la agonie. Am suferit, după eşecul cu FC Marlene. Am fost pe culmile extazului, când am condus cu 5-2 în meciul decisiv cu Iberia Tbilisi, însă ne-am prăbuşit, când brazilienii au marcat golul de 5-3 şi am pierdut calificarea. Băieţii sunt extrem de supăraţi. S-a văzut că au vrut, că au jucat, că au valoare, că au făcut spectacol şi că au fost cea mai bună echipă a turneului. Din păcate, un ghinion fantastic ne-a blocat drumul spre calificare. Acum, începem să realizăm cât de scump poate fi plătită orice mică eroare. Dacă închideam jocul şi pierdeam la un scor mai mic cu FC Marlene, acum eram calificaţi. I-am spus patronului olandezilor că îi provoc şi le demonstrez că din alte patru meciuri împotriva lor, ei nu câştigă nici unul. Ne-au eliminat nişte măscărici. Păcat, mare păcat”, a spus George Mara.
Laude de la adversari şi oficialii UEFA
Oficialul devean mai spune că echipa sa a fost lăudată de adversari şi de reprezentanţii UEFA, care i-au recunoscut valoarea, în ciuda eliminării nedrepte. „Arbitrii prezenţi la turneu au spus că n-au mai văzut o echipă la fel de puternică şi de valoroasă ca FC Deva, în toată Europa de Est. Italianul care a fost delegat UEFA a afirmat că FC Deva şi Iberia ar fi echipe de prima jumătate a clasamentului, în puternicul campionat al Italiei”, a spus Mara.

 

Eliminare nemeritată
Antrenorul spaniol al FC Deva, Sito Riviera, a pus eşecul pe seama ultimelor două goluri primite în meciul cu FC Marlene. „Am fost cea mai bună echipă a grupei, iar eliminarea e nedreaptă şi nemeritată. Calificarea s-a pierdut, în principal, din cauza ultimelor două goluri, încasate în ultimele 25 de secunde, ale meciului cu olandezii de la FC Marlene. Sunt convins că din 10 jocuri cu FC Marlene, ei câştigă maximum unul, iar noi, restul de nouă”, a spus Sito Riviera.
FC Deva a ratat calificarea în turul de elită al UEFA Futsal Cup, pentru că a avut un golaveraj mai slab în meciurile directe cu echipele calificate, FC Marlene şi Iberia Tbilisi, deşi a avut acelaşi număr de puncte (şase) ca şi ele.
Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adicagrosu spune:

    Felicitari pentru prestatia din ultimele 2 meciuri si succes in continuare.
    Asteptam revansa anul viitor.Hai CIP Deva!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

  Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor Pentru că, încearcă să cumpere liniştea socială, promiţând confederaţiilor sindicale o Ordonanţă care le facilitează...

Bulina albă

Daniel Răducanu, primarul comunei Baru Pentru că a luat atitudine împotriva declaraţiilor făcute de Sorin Radu, inspectorul general şcolar, cu...

Pianul

Vineri, sâmbătă şi duminică va fi mare eveniment la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Toamna Muzicală Hunedoreană, iniţiată acum 29 de...

Închide