Comunitate

Elevii hunedoreni vor deveni „poliţişti pentru o zi”

Cristina Ghenea

Liceenii hunedoreni vor putea afla ce înseamnă să fii poliţist pentru o zi în cadrul unui proiect educaţional lansat ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ), care urmează a fi derulat în prima săptămână a lunii aprilie. Acesta nu este singurul proiect pentru implementarea căruia cele două instituţii colaborează, ci va fi urmat de o altă serie de programe care au ca obiectiv prevenirea delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ.

Parteneriate între şcoli şi Poliţie
Numit „Poliţist pentru o zi“, proiectul va fi derulat în perioada 2-6 aprilie, cu ocazia „Săptămânii Altfel“, în toate şcolile din municipiile şi oraşele judeţului. Activităţile vor fi desfăşurate pe baza unor parteneriate stabilite între licee şi subunităţile locale de poliţie şi astfel, elevii vor putea cunoaşte cum este să lucrezi ca poliţist într-un echipaj al Poliţiei Rutiere sau într-o patrulă de ordine publică.
Inspectoratul Şcolar şi Poliţia Judeţeană vor mai derula trei programe comune, care au ca scop prevenirea faptelor penale comise de minorii sub 14 ani, prevenirea violenţei şcolare şi a infracţionalităţii în rândul elevilor de liceu.
Aceste proiecte sunt dedicate celor din clasele V-XII din 17 şcoli şi licee hunedorene, iar scopul este acela de a face tinerii să cunoască riscurile pe care le implică un anturaj ales greşit sau încălcarea legii.

Grupul ţintă, adolescenţii
„Sperăm ca prin aceste proiecte, să se reducă victimizarea şi numărul autorilor de infracţiuni din rândurile şcolarilor, grupul ţintă fiind adolescenţii care sunt elevi“, a declarat şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru. La rândul său, inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru a menţionat că proiectele au fost concepute nu doar preventiv, ci şi pentru corectarea comportamentului unora dintre elevi. Potrivit unui raport întocmit anul trecut de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din cadrul IŞJ Hunedoara, în şcolile din judeţ, au fost înregistrate 614 cazuri de violenţă, din care 246 au fost fizice, iar restul verbale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura