Elevii din Hunedoara vor avea un zâmbet mai… sănătos

Cristina Ghenea

Primăria municipiului Hunedoara a iniţiat o acţiune în cadrul căreia, cei 10.000 de elevi de clasele I–XII, din municipiu, vor putea beneficia de un control stomatologic gratuit şi de sfaturi despre igiena orală.

„Copiii şi tinerii hunedoreni trebuie să cunoască importanţa sănătăţii şi a igienei orale, iar noi venim în sprijinul lor, cu o acţiune care le oferă, în urma unui control stomatologic, soluţii, informaţii şi sfaturi”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului municipiului Hunedoara.
Elevilor le stau la dispoziţie patru cabinete stomatologice şcolare – la Şcolile Generale nr. 10, nr. 8, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” şi Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”. Începând cu clasele întâi, elevii vor putea trece, pe rând, pe la medicul dentist, unde li se va face o fişă dentară şi un instructaj. Până la sfârşitul acestui an şcolar, toţi cei din clasele primare vor fi la zi cu vizita la stomatolog, iar din toamnă, vor urma elevii de gimnaziu şi liceu. Fiecare elev curajos care va trece pe la stomatolog va primi şi un pacheţel cu periuţă de dinţi, pastă, un joc educativ şi un pliant cu sfaturi oferite de una dintre cele mai mari companii specializate în igiena orală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.