Elevii din Hunedoara primesc mere în şcoli

21 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman

Începând de ieri, elevii din şcolile hunedorene beneficiază, pe lângă programul „lapte şi corn”, şi de câte un măr, de provenienţă autohtonă. Programul care prevede distribuţia de mere în şcoli a devenit, în sfârşit, operaţional.

O singură firmă la licitaţie
Consiliul Judeţean Hunedoara a încheiat contractul pentru distribuirea de mere în şcoli. Merele vor fi distribuite până în data de 15 iunie de către o firmă din Călan, singura care a participat la licitaţie, iar valoarea contractului este de aproximativ un milion de lei. „Programul se derulează pe o perioadă de 96 de zile, până în 15 iunie. La licitaţie s-a prezentat o singură firmă, SC Prioritar Impex SRL Călan”, a declarat Dorin Martin, administrator public în cadrul CJ Hunedoara. Condiţia pusă, prin contract, de către administraţia publică judeţeană, a fost ca merele distribuite în şcoli să fie din producţie autohtonă.
Anul trecut, Consiliul Judeţean Hunedoara nu a putut organiza licitaţia pentru distribuirea merelor în şcoli, conform programului naţional care trebuia implementat încă din luna noiembrie, din cauză că nu a dispus de fondurile necesare. Baza de aplicare a acestui program este HGR 95/ 25 august 2010, care prevede că sumele necesare pentru distribuirea merelor în şcoli se suportă în prima fază din bugetele judeţelor, iar mai apoi se recuperează de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Start de campionat la volei

Echipa de volei cadete a CSS Deva va susţine primul meci oficial din noul an, duminică, la Timişoara, în compania...

Dezastru la popice

Echipa Siderurgica Hunedoara s-a retras din cadrul Diviziei Naţionale de popice, iar după hunedoreni, ar putea urma şi Inter Petrila....

Primele teste pentru retur

FC Hunedoara şi CFR Simeria vor disputa în acest weekend primele meciuri amicale de verificare din anul 2011 cu FC...

Închide