Elevii de la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva, instruiţi în şcoli din străinătate

Natalia Bumbac

Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva a câştigat un proiect din fonduri europene prin programul Erasmus+, denumit “Instrumente de evaluare utilizate în dezvoltarea competenţelor profesionale a elevilor în cadrul serviciilor turistice de bază”.
De acest proiect vor beneficia 52 de elevi de la liceul devean, care studiază în domeniul serviciilor turistice şi vor fi instruiţi în meseriile lor la şcoli din Malta, Turcia, Ungaria şi Germania. De asemenea, 10 profesori de la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” vor avea posibilitatea să cunoască metodele de lucru ale colegilor lor din ţările menţionate mai sus.
„Elevii participanţi în proiect vor fi selectaţi în diferite etape din rândul celor care studiază în clasele a X-a, a XI-a, a XII-a, domeniul de pregătire alimentaţie publică şi turism, calificarea profesională tehnician în turism, precum şi din clasa a XI-a profesională pe calificarea de ospătari (chelneri), lucrători în alimentaţie, iar profesorii selectaţi sunt profesori titulari la unitatea noastră. Practic, în proiect, elevii participanţi îşi vor efectua o parte a stagiilor de pregătire profesională prevăzută de programul naţional, de câte şase ore pe zi la partenerii din Malta, Turcia, Ungaria şi Germania, iar profesorii participanţi vor studia timp de cinci zile metodele de lucru ale partenerilor noştri. Tot proiectul se va derula pe perioada unui an şcolar, începând cu 1 septembrie 2015 până în 31 august 2016. Bugetul alocat acestui proiect este de 100.000 de euro”, a explicat Edit Fodor, profesoară la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.