Elevii de la „Decebal” reprezintă România la Strasbourg

Cinci elevi de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva vor reprezenta România  la o acţiune organizată de Parlamentul European, la Strasbourg.
Biroul de informare al Parlamentului de la Strasbourg va organiza în zilele de 13 şi 14 noiembrie a.c., programul EuroMedScola, o ediţie specială a Programului Euroscola. La eveniment, vor participa 120 de elevi din ţările mediteraneene şi tot atâţia elevi din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani. Fiecare stat membru va fi reprezentat de maximum cinci elevi şi un cadru didactic.
România va fi reprezentată de elevi de la Colegiul Naţional „Decebal“ din Deva. Este vorba de liceenii Claudiu Codoban, Vanesa Vărgaş, Bogdan Neagu, Raluca Dănescu şi Lavinia Trifan, ei fiind însoţiţi de prof. dr. Florin Ilieş, directorul colegiului.
Programul EuroMedScola este destinat elevilor de liceu din statele membre ale Uniunii Europene şi din cele 16 ţări membre ale Uniunii pentru Mediterana. În cadrul programului se vor desfăşura simulări ale activităţilor Parlamentului European la nivel de comisii şi în sesiune plenară. La încheierea activităţilor, elevii se vor întâlni cu Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European. (M. Leonard)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.