Elevii au fost repartizaţi la licee

646x404Absolvenţii  claselor a VIII-a au aflat, ieri, rezultatele repartizării computerizate. Listele cu candidaţii admişi la licee au fost publicate. În judeţul Hunedoara, unităţile de învăţământ liceal însumează un total de 2.772 de locuri pentru clasele a IX-a, pe care au fost repartizaţi după prima etapă, 2.471 de elevi. Dintre aceştia, 2.273 au avut media de admitere peste cinci.
Licee de top
Printre liceele preferate de elevi rămâne Colegiul Naţional „Decebal“ din Deva, unde, dintre cei 182 de elevi repartizaţi, toţi au avut media peste 8,00. Ultima medie de admitere la Decebal a fost 8,07 la profilul umanist, clasa de filologie. Tot în topul preferinţelor este şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Petroşani. Din cei 140 de candidaţi, ultimul admis pe listele liceului a avut media 8,04. Eleva cu cea mai mare medie de admitere din judeţ a optat să urmeze cursurile liceale tot la Colegiul „Mihai Eminescu“. Aceasta a fost admisă prima, cu media 9,99. La Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria“ din Deva au fost ocupate toate cele 84 de locuri disponibile, ultima medie de intrare fiind 8,20.
Cele mai slabe rezultate
Liceele la care s-a intrat cu cele mai mici medii rămân în continuare cele tehnice. Totuşi, cea mai mică medie de admitere din judeţ a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir“ din Ilia, unde ultimul elev repartizat a fost cu media 2,42. Tot în coada clasamentului se află şi Colegiul Tehnic Agricol  „Alexandru Borza“ din Geoagiu şi Colegiul Tehnic „Matei Corvin“ din Hunedoara.
Din totalul locurilor disponibile la liceele din judeţ, 252 au rămas libere, din care peste 200 sunt la liceele tehnice şi tehnologice. (A. Brandisz)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare