Politica si administratie

Elena Udrea a parafat dezvoltarea Vãii Jiului

  Carmen Cosman

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea (foto), a semnat, vineri, la Petroşani, contractele de finanţare pentru proiectele  cuprinse în Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană ale municipiului Petroşani şi oraşului Petrila. Proiectele sunt finanţate din fonduri structurale nerambursabile şi sunt derulate prin ADR V Vest.

Pentru municipiul Petroşani, valoarea totală a celor trei proiecte aprobate este de aproape 29,8 milioane de lei, iar ele fac referire la implementarea unui sistem de supraveghere video în zona centrală, reabilitarea zonei pietonale şi a parcurilor din zona centrală, respectiv facerea unor străzi din centrul municipiului Petroşani.
Adminsitraţia locală din Petrila beneficiază de finanţare pentru două proiecte, în valoare totală de 64, 5 milioane de lei, bani cu care se urmăreşte punerea în funcţiune a unui sistem de supraveghere video şi modernizarea unor străzi şi a unor parcări din zona Cap linie Petrila – Cap linie Lonea.

 

Infrastructură pentru dezvoltarea turismului
Ministrul Elena Udrea a afirmat că este nevoie de creşterea calităţii infrastructurii în aceste zone, în vederea dezvoltării turismului, care este alternativa la minerit. „Am sprijinit încă de anul trecut crearea unei mari staţiuni montane, la Petroşani, a unei staţiuni de schi, cu finanţare de la bugetul ministerului, un  proiect care, în sfârşit, a demarat. Procedurile de achiziţie au fost destul de greoaie, s-au derulat pe parcursul unui an, însă acum, suntem la momentul la care proiectul, prin care vrem să construim cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani, este pornit şi credem că în următorii cinci ani, vom reuşi să facem din Petroşani o staţiune care să fie atractivă pentru iubitorii de schi din România”, a precizat Udrea.
Valoarea proiectului care vizează dezvoltarea turismului în Masivul Parâng este de aproximativ 69 de milioane de euro, investiţie care va genera, spun oficialii, 1.000 de locuri de muncă, la care se adaugă veniturile rezultate din încasările de la prestatorii din turism şi de al turiştii care vor alege Staţiunea Parâng.

One thought on “Elena Udrea a parafat dezvoltarea Vãii Jiului

  • Incepe „coleta” guvernamentala „Bani pentru partid”.Si cine-i mai performant decit Leni-Pupetta Maresca,varianta dimboviteana,careia mai-marele de la Cotroceni,i-a dat cheile celei mai incapatoare visteri.Cica,insasi doamna Maria Basescu l-ar fi intrebat cu naduf pe acesta:”Bai Traiane,ce drac te-apuca,s-o faci pe asta ministru si la ministerul asta bogat ? Iar el: Sti ce Maria draga,nu te baga,vezi-ti de calul tau.In guvern eu fuck pe cine vreau !”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura