Egali la titulari, diferiţi la rezerve

10 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11x 1 muresul

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva şi Jiul Petroşani au fost la egalitate 0-0, după prima repriză, în care s-a jucat cu potenţialele echipe de bază, dar în partea secundă, „minerii” au demonstrat că au rezerve mai bune şi s-au impus cu 3-0.

„Mohicani” plictisitori
Jucătorii de bază ai celor două echipe, vizaţi de antrenori pentru a fi în primul 11 la startul campionatului, au dezamăgit la ultimul meci amical înaintea noului sezon, disputat, sâmbătă, la Deva. Convinşi că sunt senatori de drept în prima echipă, graţie valorii şi experienţei, titularii celor două formaţii au oferit un joc plictisitor, lipsit de viteză, agresivitate şi fantezie, cu care e greu de crezut că vor face mare brânză în campionat. Fazele de poartă au fost puţine, ideile tactice neclare, iar eficacitatea a lipsit complet, dovadă că repriza s-a încheiat fără gol. Jiul poate avea scuza că n-a forţat, întrucât a fost spionată de Ioan Petcu, antrenorul echipei FC Bihor, adversara din prima etapă.  La rândul său, Mureşul poate invoca accidentările unor posibili titulari (Şandor, Zaiaţi) şi absenţa unor jucători care nu mai sunt în echipă, din cauza problemelor contractuale (J. Vajda, Lintaru). Oricum, în campionat, scuzele nu vor ţine de cald.

Goluri, după pauză
Faţa jocului s-a schimbat după pauză, când în teren au intrat rezervele, dornice să impresioneze, pentru a lua locul titularilor. S-a jucat mai alert şi mai bătăios, iar în plus, au apărut greşelile nepermise, astfel că s-a marcat de trei ori. Toate golurile au aparţinut însă Jiului, care se pare că are rezerve mai bune. Scorul a fost deschis de Mircea Ilie (48), care a profitat de luftul fundaşului devean Grigorie şi din colţul careului mare a trimis mingea la vinclul porţii apărate de Horvat. Avantajul oaspeţilor a fost majorat de Afrem (72), care a interceptat pasa în spate a lui Bogman spre Dosan şi l-a învins pe Horvat cu un şut plasat de la marginea careului mare. Ultimul gol al partidei a fost semnat de Parfenie (‘81) cu voleu din centrul careului, după un corner de pe dreapta. Mureşul Deva a irosit cea mai mare ocazie de a înscrie la 0-1, în minutul 64, atunci când Stamatin a blocat şuturile expediate de Sătmar şi Spătaru, iar Moca, din poziţie singur cu portarul, a trimis din şase metri pe lângă.
Antrenorul Mureşului, Gheorghe Barbu, a spus că nu e cazul să se facă o tragedie din acest eşec. „Nu am mari motive de îngrijorare. În prima repriză, când am evoluat cu echipa de bază, am controlat jocul. În partea a doua, am schimbat echipa, am folosit mai mulţi juniori şi a fost debandadă în apărare, unde s-a greşit flagrant. Şi aşa, scorul înregistrat la final este prea mare, în comparaţie cu ce s-a întâmplat pe teren“, a spus Barbu.

Mureşul Deva  –  Jiul Petroşani 0-3 (0-0)
Au marcat: M. Ilie ‘48, Afrem ‘ 72, Parfenie ‘81.
Mureşul: Pârvu – Bălu, Dosan, Pistol, I. Câmpeanu – Spătaru, Sătmar, A. Bud, Pribac – Bajko, Bogman. Antrenor: Gheorghe Barbu. Au mai jucat: Horvat – Golguţ, Grigorie, Moca, J. Vajda, V. Pop.
Jiul: Hotoboc – Răduţoiu, Gheorghe Mihăiţă, V. Stancu, C. Pop – M. Gheorghe, Ştoiu, M. Ilie, Cătană – Apetri, Panaite. Antrenor: Daniel Timofte. Au mai jucat: Stamatin – Cruceru, Parfenie, Afrem, Stuparu, I. Dumitru, Antohi, Bastardu, Munteanu, Scărlătescu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cetate, ciuca bătăilor

Mandatul antrenorului Dumitru Muşi pe banca tehnică a echipei Cetate Devatrans a început cu stângul, din punctul de vedere al...

Timp record pentru obţinerea extrasului de carte funciară

Ca urmare a măsurilor de eficientizare a activităţii, la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara, un extras de...

Traversare periculoasă

Mai multe accidente au avut loc în acest sfârşit de săptămână pe şoselele din judeţ. Pe DN7, sâmbătă dimineaţă, Ioan...

Închide