Eforturi mari, pentru premii mici

Ciprian Marinuţ

Clubul CNS CSS „Cetate” va cheltui în jur de 20.000 de lei pentru organizarea Campionatului Naţional Individual al Junioarelor, care va avea loc la Deva, însă chiar şi aşa, 60 de gimnaste care vor urca pe podium vor primi premii cuprinse între 100 de lei (locul 3) şi 300 de lei (locul 1).

Blazonul subţire cu cheltuială se ţine
Onoarea de a organiza la Deva Campionatul Naţional Individual al Junioarelor, pentru al cincilea an consecutiv, presupune eforturi speciale şi cheltuieli importante pentru CNS CSS „Cetate”. Reprezentanţii clubului devean umblă din uşă-n uşă pe la potenţiali sponsori, pentru a strânge suma de 20.000 de lei, necesară pentru organizarea evenimentului într-un mod decent. „Cea mai mare parte a bugetului, respectiv 12.000 de lei, o vom aloca premierii sportivelor care vor urca pe podium. Se vor acorda 60 de medalii (câte 15 la cele patru categorii de vârstă n.r.), astfel că locul întâi va fi recompensat cu 300 de lei, locul doi cu 200 de lei, iar locul trei cu 100 de lei. Ne dorim să putem acorda aceste premii, deşi banii trebuie să-i obţinem din sponsorizări. Pe lângă premii, mai este nevoie de fonduri pentru sonorizarea sălii, transportul aparaturii sportive, cele 100 de buchete de flori care vor fi acordate şi pentru banchetul de final, astfel că suma totală va fi de aproximativ 20.000 de lei. Toţi aceşti bani trebuie obţinuţi din sponsorizări. Am început deja demersuri şi sperăm să reuşim să obţinem banii şi să fim gazde perfecte”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Deşi suma cheltuită (sub 4.500 de euro) pentru această competiţie pare mare, comparativ cu tenisul sau cu fotbalul, valoarea premiilor sportivelor este infimă. Se ştie că la tenis turneele cu premii totale de 10.000 de euro sunt unele de mâna a cincea, iar la fotbal, primele de 300 de lei per jucător se dau şi în ligile judeţene.

Vor să coloreze „concursul”
Competiţia rezervată gimnastelor de viitor ale României se va disputa în Sala Sporturilor din Deva, în perioada 25-27 octombrie, iar cei de la clubul devean vor să dea un suflu nou întrecerii. „În mod tradiţional, concursurile de gimnastică se derulează după un anume tipar mai conservator şi au puţine momente atractive pentru publicul larg. Din acest motiv, vom încerca să dăm viaţă competiţiei cu unele momente speciale şi prin amenajarea într-un mod cât mai plăcut şi modern a sălii de concurs. O să propunem Federaţiei să accepte unele demonstraţii de lupte, judo şi gimnastică aerobică făcute de sportivi de la clubul nostru şi, în plus, vom avea şi unele surprize”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.
La startul ediţiei 2012 a Campionatului Naţional Individual al Junioarelor, şi-au anunţat prezenţa gimnaste junioare de la toate cluburile importante din ţară, precum şi componentele Lotului Naţional, care se pregăteşte chiar la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.