Actualitate

Eficient și sigur. Contoare digitale cu sistem de citire la distanță. APA PROD a trecut la digitalizare

Magdalena Șerban

Reprezentanții APA PROD DEVA anunță că s-a început înlocuirea contoarelor de branșament existente, cu modele digitale echipate cu sisteme de citire la distanță. Mai exact, circa 50.000 de astfel de contoare vor fi montate la consumatorii finali ai operatorului.

Din fonduri europene
„Înlocuirea contoarelor a început în această săptămână în municipiul Deva, pe strada Aurel Vlaicu, urmând ca în întreaga arie de operare să continue acțiunea, eta­pi­zat, la toți clienții care au încheiat contracte de furnizare/prestare a serviciului de ali­mentare cu apă și de canalizare. Aceștia vor fi anunțați de perioada, respectiv zona unde se vor efectua lucrări de montare contoare și reabilitare cămine de apometre atât pe site-ul www.apaprod.ro cât și pe pagina de Facebook a companiei. Demersul are o valoare totală de 100.859.291 de lei și pro­pune instalarea a 49.525 de contoare inte­li­gente de apă rece, cu scopul eficientizării și optimizării infrastucturii de apă, aflată în aria de operare a SC Apa Prod, prin imple­men­tarea unui sistem de contorizare a con­su­mului de apă potabilă, prevăzut cu interfață digitală. Durata de derulare a contractului este de 26 de luni”, a transmis ing. Dorin – Oliviu Gligor (foto), directorul general al S.C. Apa Prod S.A. Deva. De subliniat că denu­mirea programului investițional este “HD-CL-G9 – Proiectare și execuție sistem de contorizare digitală și reabilitare cămine de apometru”.

Avantaje
Scopul acestor contoare inte­li­gente înseamnă eliminarea ero­ri­lor în citire, dar și semnalarea și remedierea din timp a unor consumuri nejustificate. În plus, se micşorează pier­de­rile de apă, deoarece se pot măsura debite foarte mici, se împiedică furturile de apă şi intervenţiile neautorizate și totodată se detectează pierderile de apă din sistem, lipsa apei sau in­ver­sarea sensului de curgere al apei și nu în ultimul rând se afişează şi co­lectează date referitoare la consum (de ex. debitul intantaneu, debitele mi­nime sau maxime).

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura