Edilul-şef din Dobra are planuri mari pentru comunã

Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra, a început mandatul în forţă. El vrea să atragă cât mai mulţi bani pentru comunitatea pe care o conduce.

Repararea căminului cultural, o urgenţă

“Avem în lucru un proiect pentru modernizarea drumurilor agricole din satele Dobra, Lăpuşnic, Răduleşti, Roşcani şi Bujoru, în valoare de un milion de euro. Prima tranşă de finanţare a fost achitată, lucrările fiind executate în proporţie de 80 la sută. Mai am depus un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din centru de comună, în valoare de 45.000 de euro. În primă fază, trebuie refăcut acoperişul. Este o urgenţă, deoarece plouă înăuntru, iar din acest motiv clădirea se degradează pe zi ce trece tot mai rău. Îmi doresc să modernizez centrul civic al comunei. Sperăm să rezolvăm şi această problemă. O altă investiţie se referă la sistemul de colectare şi epurare ape menajere pentru Dobra. Este vorba de opt kilometri de conductă de canalizare şi o staţie de epurare. Proiectul a fost declarat eligibil, dar totul depinde de alocările bugetare”, a spus Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra.

Vrea să atragă investitori în zonă

Cât priveşte investitorii, primarul face tot posibilul să-i atragă, pentru că oportunităţi există destule. “Suntem în discuţii cu câţiva investitori pentru deschiderea unei cariere de piatră, dar trebuie să vedem care dintre cererile primite ar fi mai avantajoase pentru comunitate. Sunt multe proiecte pentru Dobra şi sper că le voi putea pune în practică. De aceea, îi îndemn pe toţi localnicii să voteze echipa USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, adică la Senat pe Dorin Păran şi la Camera Deputaţilor pe Laurenţiu Nistor. Numai aşa pot duce la bun sfârşit proiectele propuse, pentru că ei mă vor ajuta din Parlament”, a adăugat edilul şef Ovidiu Pădurean. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare