Edilul din Tomeşti face treabã bunã cu ce are

  Magdalena Şerban

În Ţara Zarandului, primarii se descurcă cum pot, pentru că fiecare aşezare are neajunsurile ei. Tomeştiul le are şi el pe ale lui, aşa că primul om al comunei îşi face calcule de ce şi cum să se mai apuce.

Doar pentru că trăieşti la sat, nu trebuie să te mulţumeşti cu puţin. Cam aşa pune problema Tiberiu Tămaş (foto), primarul din Tomeşti. “Vrem să depunem un proiect, până în 12 octombrie, prin GAL-ul din care facem parte, pentru modernizarea uliţelor din satul Livada. Valoarea investiţiei se ridică la 100.000 de euro şi este sută la sută nerambursabilă. Avizele sunt scoase, iar partea de documentaţie e întocmită. Ar fi o portiţă de modernizare pentru noi. Cu banii de la bugetul local, nu ne descurcăm chiar bine, pentru că nu suntem o comună mare şi nici bogată“, a arătat edilul şef din Tomeşti.
Instituţiile de învăţământ nu mai sunt ce au fost odată, iar vremurile nu au sporit nici numărul elevilor. “Pentru iarnă, suntem asiguraţi cu lemnele. Şcolile însă au rămas prea puţine. Mai avem doar trei şi alea primare: una la Obârşa, una la Tomeşti şi una la Livada. Elevii de generală fac naveta la Vaţa de Jos şi la Baia de Criş, adică în comunele vecine. Liceenii aleg drumul Crişciorului şi al Bradului. Deva e cam departe. Asta este situaţia deocamdată. Poate că vom avea şi zile mai bune. Pe cât putem, încercăm să le facem“, a mai spus primarul comunei Tomeşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare