Edilul din Orãştie, constrâns de buget şi ,,grele moşteniri”

  Magdalena Şerban

Ovidiu Bălan (foto), primarul din oraşul Paliei a început deja să bifeze primele mari probleme de ordin administrativ şi mai ales financiar, pe care instituţia ce o conduce le are. Iar pentru că lucrurile nu stau pe roze, e hotărât să le rezolve în aşa fel încât să nu afecteze procesul investiţional planificat.

Lucrări cu surprize
“Avem foarte multe lucrări efectuate, pe care trebuie să le achităm. Sunt rămase moştenire de la vechea administraţie locală. De unele am ştiut, de altele nu, aşa că zilnic descoperim câte ceva. Avem şase sute de mii de lei numai la lucrări efectuate, dar nefacturate (pentru asfaltările făcute înainte de campania electorală din acest an). Procesul verbal de recepţionare nu este semnat, aşa că aşteptăm să vină constructorul să vedem ce se poate face. Există un contract pe trei ani cu o societate, pentru executarea reparaţiilor necesare, însă în această sumă intră totodată şi valoarea lucrărilor care erau prevăzute pentru anul viitor. Cumva trebuie să facem, pentru că nu e normal să rămânem fără bani de investiţii” a arătat Ovidiu Bălan. Tot el a mai precizat că planificările nu trebuie să fie doar pe hârtie, ci duse la bun-sfârşit.  ,,În primul rând trebuie făcută rectificarea de buget pentru a putea vedea ce bani există momentan la bugetul local şi pe ce capitole sunt ei distribuiţi. Ne dorim să facem o parcare publică, în faţa Băncii Raiffeisen, pentru fluidizare şi multe alte lucruri de care localnicii au nevoie” a mai completat edilul.

Activitatea s-a mutat în teren
Printre probleme, de curând s-a reuşit demararea implementării proiectului de modernizare a ambulatoriului din cadrul spitalului municipal. Finalizarea lui este prevăzută într-un an şi patru luni. Şcolile sunt puse la punct, însă mai sunt ceva bătăi de cap cu spaţiul aferent celor două clase zero de la nivelul municipiului, dar primarul susţine că va fi amenajat în timp util, până ce va suna clopoţelul. Parcul din Orăştie este însă vedeta acestor zile. „De o săptămână am început cosmetizarea parcului. Lucrăm cu zeci de oameni şi maşini, pentru a-l aduce pe drumul ce-l bun, printr-o amplă acţiune de ecologizare. Parcul are în jur de cinci hectare pe real, deşi scriptic apare cu şapte hectare, iar de două decenii nu a fost curăţat, aşa că s-a împădurit pur şi simplu. Este emblematic pentru municipiul nostru şi mule alte localităţi ar dori să-l aibă. Săptămâna ce vine va arăta indiscutabil mai bine” a mai precizat primarul.

În sfârşit, noi locuri de muncă
Şomajul nu i-a scutit nici pe localnicii din Orăştie, aşa că e mare bătaie pe locurile de muncă din zonă. Vestea bună nu a întârziat să apară. “Avem o firmă care deschizându-şi o nouă linie de producţie, de săptămâna viitoare va furniza încă o sută de locuri de muncă pentru comunitate. Societatea e venită de prin anii 1998 la Orăştie, iar acum lucrează sub brand-ul Phillips. Mai suntem în discuţii cu alţi posibili investitori, dar toate la timpul lor” a spus, în încheiere, tânărul primar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viitorul gimnasticii se „naşte“ tot la Deva

Ciprian Marinuţ Cele mai talentate 35 de gimnaste junioare din ţară, componente ale loturilor naţionale sau lidere la cluburile lor

Cod portocaliu de caniculã în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben şi portocaliu de caniculă pentru întreaga ţară, valabil de azi...

A început reabilitarea parcului de sub Cetate

De ieri, a început reabilitarea principalului parc al municipiului Deva, cel de la poalele Cetăţii.

Închide