Sport

Edi Iordănescu, mandat încheiat la cârma naționalei. Cine e favorit să-i ia locul

Finalul partidei cu Olanda, din op­timile Euro 2024 a însemnat nu nu­mai finalul reprezentanței României la turneul final, ci și finalul mandatului lui Edi Iordănescu (foto) pe banca naționalei. Deși a declarat în mai multe rânduri că și-ar dori să con­ti­nue contractul cu FRF, selecționerul nu și-a prelungit contractul, ba mai mult, a lăsat să se înțeleagă că ar pre­fera să se retragă, scrie adevarul.ro.

De la arabi
Edi Iordănescu are oferte financiare fabuloase din fotbalul arab, șeicii ademenindu-l cu 5 milioane de euro pe an, în condițiile în care la națională e printre cei mai prost plătiți antrenori de la Euro. Așa că selecționerul se află într-o mare dilemă: să accepte banii arabilor sau să continue pe banca naționalei, unde a creat un grup unit, capabil să facă performanță. Până la luarea unei decizii, Iordănescu jr a transmis că are nevoie de odihnă, sus­ținând că familia are nevoie de el. Un detaliu văzut ca un tertip de unii pentru a trage de timp.

Familia are mai mare nevoie de el
„Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească. Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuţie cu conducerea FRF şi pre­şe­din­tele, dar şi cu familia mea. Nu ştiu ce va fi. Acum cred că familia mea are ne­voie de mine mai mult ca echipa naţio­nală. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide”, a declarat Edi Iordănescu la finalul me­ciului cu Olanda (0-3), la 2 ani și ju­mă­tate de când a fost numit antrenor al na­ționalei. El mai are un mare of, și anu­me că secunzii săi sunt plătiți cu sume foarte mici, de 2.000 de euro pe lună, în condițiile în care cu toții au adus în vis­tie­ria federației 12,5 milioane de euro prin calificarea în optimile EURO 2024.
Nevoie de liniște
Îndemnat de tatăl său, Anghel Iordănescu, să-și prelungească înțele­gerea cu FRF, Edi este rugat și de jucă­tori să le rămână alături. Căpitanul Nicolae Stanciu a declarat: „El știe ce ne dorim noi, și noi știm că el își dorește să continue. Nu depinde de noi. Nu e treaba noastră, a jucătorilor, ce se va întâmpla, de aceea avem un președinte al federației. Sperăm ca ei să rezolve lucrurile cât mai repede, e iulie deja. În septembrie, vom începe Liga Națiu­nilor, avem nevoie de liniște, de con­tinuitate”, a declarat liderul vestiarului la zona mixtă după partida cu batavii.
Suntem încrezători că în maximum o săptămână o să putem comunica viitorul lui Edi Iordănescu la naţională. Planul B pentru postul de selecţioner este tot Edi Iordănescu – Răzvan Burleanu

Favorit să preia postul
În cazul în care Edi Iordănescu nu ajunge la un consens cu FRF, Răzvan Burleanu are la în­demână varianta Adrian Mutu. Antrenorul de de 45 de ani este favorit să preia pos­tul, cu misiunea de a urma România în al doilea eșalon din Liga Națiunilor și de a califica România la Campionatul Mon­dial din 2026, din SUA, Mexic și Canada.
Fostul internațional este liber de contract după ce s-a despărțit de CFR Cluj la începutul lunii aprilie și are o relație foarte bună cu federația, mai ales că a antrenat naționala sub 21 de ani a României U21. În afară de Mutu, mai sunt vehiculate câteva variante, unele fanteziste: Cristi Chivu, Loți Boloni, Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf și Mircea Lucescu, toți liberi de contract. Pentru FRF ar fi o lovitură de imagine să-l convingă pe legendarul antrenor să se răzgân­deas­că, după ce a declarat în nenumărate rânduri că echipa națională a României este un subiect închis pentru el.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura