Echipa Liceului Sportiv „Cetate Deva“ a recâştigat trofeul

25 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Ediţia din acest an a tradiţionalei competiţii fotbalistice pentru echipe de liceu, cea de a X-a, jubiliară, s-a încheiat cu două jocuri din finale, ambele partide fiind spectaculoase şi cu multe surprize. În finala mică a competiţiei s-au întâlnit formaţiile de la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria“ Deva şi cea de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny“ Simeria. Câştig de cauză au avut jucătorii din Simeria, mai precişi la finalizare decât colegii lor de la „Regina Maria“, formaţia simeriană impunându-se neaşteptat cu scorul de 5-2. Au marcat Dacian Buta (2 goluri), Vlad Blăgăilă, Ciprian Bostan şi Adrian Iftene, respectiv Vlad Costea (autogol) şi Adrian Ceta.

Finala mare a acestei ediţii le-a adus faţă în faţă pe cele mai titrate echipe ale momentului, cea a LPS Cetate Deva şi cea de la Liceul Tehnologic „Matei Corvin“ Hunedoara, iar spectacolul oferit de jucătorii ambelor formaţii s-a ridicat la nivelul aşteptat de cei aproape 900 de spectatori prezenţi la această întâlnire. Au fost marcate 14 goluri şi au fost acordate 12 lovituri de la 10 metri, din care nouă au fost ratate sau unele apărate de cei doi portari. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat goalkeeper-ul de la LPS Cetate Deva, Rareş Anton, care a apărat cinci lovituri de penalitate.

Scorul a fost deschis de Caval de la echipa din Hunedoara, iar Mihoreanu a restabilit egalitatea, pentru ca devenii să intre la vestiare la pauză cu un avantaj minim, prin golul înscris de Ion Anton. După pauză, echipa de la LPS Deva a fost mai hotărâtă în joc. Antonio Ţilea a făcut 3 – 1 în min. 22, apoi Ion Anton a înscris două goluri într-un singur minut (24), scorul ajungând 5 – 1 pentru cei din Deva. Apoi am asistat cu toţii la spectacolul loviturilor de penalitate, de la 10 m, deoarece ambele echipe au acumulat câte şase greşeli. Omul meciului a fost portarul devean Rareş Anton, în formă, şi cel care a dovedit reale calităţi de portar pentru futsal. Andrei Mirică a făcut 6 – 1 (min. 29), Ion Anton a marcat pentru 7 – 1 (min. 34), iar Adrian Mirică pentru 8 – 1 (min. 35) şi orice dubiu în privinţa învingătoarei era definitiv spulberat, Kocsis a redus diferenţa la 8 – 2 (min. 36), Daniel Chelemen a înscris din lovitură de penalitate pentru Matei Corvin (min. 37), iar Antonio Ţilea a înscris şi el, scorul ajungând la 8-4 insuficient pentru a mai schimba soarta meciului. Iar în ultimele minute ale partidei jucătorii de la LPS Cetate Deva au mai înscris două goluri, prin Ion Anton şi Bogdan Pieptea, finala încheindu-se cu scorul de 10 – 4 pentru echipa din Deva.

Cu un nou trofeu câştigat, Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, acumulează şase la număr din totalul de 10, record al competiţiei. Organizatorii au acordat, ca în fiecare an, şi premii individuale. Andrei Kocsis (de la Matei Corvin) a fost golgheterul competiţiei cu opt goluri, cel mai tehnic jucător a fost desemnat Ion Anton (Cetate Deva), cel mai bun portar Rareş Anton (Cetate), iar cel mai bun antrenor Marius Sârbu, de la echipa câştigătoare a Cupei Liceelor Big FM.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

MIHAI ROMAN, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de furt calificat.

Bulina albă

Dr. CĂTĂLIN POPA, managerul Spitalului Municipal Vulcan Pentru realizarea unui proiect cu finanţare europeană, în urma căruia unitatea va fi modernizată şi utilată cu echipamente şi aparatură...

Astăzi, despre iertare……

Am ales iertarea! Acesta este salutul meu de la început de săptămână, pentru că iertarea, dimpreună cu iubirea şi dreptatea, stau la...

Închide