Echipă INSEMEX, cercetare la Petromidia

O echipă a Institutului Naţional de Cer­ce­tare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani s-a deplasat pe platforma Petromidia pentru a face o cercetare la faţa locului în urma ex­plo­ziei care a avut loc în rafinăria de la Nă­vodari.
Cei cinci specialişti de la INSEMEX Pe­tro­şani se vor întâlni, marţi, cu procurorii care efec­tuează ancheta în acest caz şi cu re­pre­zentanţii ITM, urmând să preleveze probe, să facă fotografii şi observaţii directe în rafinărie în vederea întocmirii unei lucrări de expertiză tehnică ce va fi predată Parchetului.
„Se va face o cercetare la faţa locului a ur­mărilor evenimentului. Probele prelevate vor fi aduse la INSEMEX Petroşani, unde vor fi expertizate. Vom face lucrarea de expertiză teh­nică pe care o vom preda apoi Par­che­tu­lui”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul ge­neral al INSEMEX Petroşani, Artur George Găman.
El a explicat că specialiştii instituţiei ar pu­tea rămâne la Petromidia mai multe zile, în funcţie de situaţia de la faţa locului.
O explozie urmată de un incendiu s-a pro­dus pe 2 iulie la Rafinăria Petromidia. În urma evenimentului, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi dis­trugere din culpă. (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UVT sprijină candidații la studii universitare pentru a alege cel mai potrivit program de studii

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), oferă în perioada procesului de

A fost semnat Acordul de colaborare şi înfrăţire Hunedoara – Străşeni

Forma finală a Acordului de colaborare şi înfrăţire între judeţul Hunedoara şi Raionul Străşeni din Republica Moldova este rezul­tatul eforturilor

Absolventa de 10, felicitată de primarul Hunedoarei

Diana Mădălina Costin este singura ab­solventă de liceu din municipiul Hunedoara care, anul acesta, a obţinut media 10 la exa­menul

Închide