Actualitate

Echipa de fotbal, motiv de gâlceavă în CL Hunedoara

Cristina Ghenea

Scandal în şedinţa de vineri a Consiliului Local Hunedoara, când aleşii au avut de aprobat acordarea unei finanţări în valoare de 750.000 de lei pentru echipa de fotbal a municipiului. Astfel, aleşii USL consideră că prea mulţi bani se dau pe singurul sport care a mai supravieţuit în Hunedoara.

„Punem carul înaintea boilor”
Deşi suma propusă pentru finanţarea echipei este mai mică decât anul trecut, aleşii locali din partea USL au „strâmbat din nas”, când a venit vorba despre alocarea acestor bani. „Dacă anul trecut, primăria a repartizat o sumă de 920.000 de lei pentru finanţarea echipei de fotbal FC Hunedoara, anul acesta, nu ne permitem să cheltuim mai mult de 750.000 lei. Dar totuşi, aceşti bani sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de reabilitare şi întreţinere a bazei sportive Michael Klein – unde sunt organizate meciurile. Pe lângă aceste fonduri, finanţatorul echipei – Alina State – va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, a contractelor jucătorilor, antrenorului şi a personalului auxiliar”, a declarat viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu. Ca răspuns, consilierul Mircea Artean (USL) a precizat că, în principiu, el ar fi de acord cu sprijinirea echipei de fotbal. Există, totuşi, un „dar”. „Vreau să ştiu dacă s-au încheiat socotelile cu fostul finanţator şi dacă s-a semnat contractul cu noul finanţator. Până atunci, mă abţin”, a declarat Artean. De asemenea, s-a abţinut şi Ana Maria Aldea, tot din partea USL, care a spus de la bun început că niciodată, când e vorba de fotbal, nu se bagă, pe motiv că nu se pricepe. Iar în sprijinul celor doi aleşi, a intervenit şi Constantin Rusu (USL), care consideră că „punem carul înaintea boilor. Trebuie să ştim clar care este situaţia echipei”, a precizat acesta.

„Lucescu trebuie adus înapoi la Hunedoara”
Pentru a-şi lămuri colegii din consiliu, Ovidiu Crişan (USP) le-a explicat acestora cât de dificilă a fost găsirea unui finanţator de încredere pentru echipă, şi cât de importantă este o bună colaborare cu acesta. „Nu a fost uşor să batem palma cu Alina State, şi este nevoie şi de contribuţia noastră, pentru bunul mers al lucrurilor în ceea ce priveşte echipa de fotbal a hunedorenilor”, a precizat Crişan. Şi, dacă tot a venit vorba despre evoluţia şi prestanţa echipei, Mihai Leu (USP) a declarat că „este nevoie de luarea unor măsuri radicale, ca să obţinem rezultatele pe care ni le dorim”. „Trebuie să vorbim cu Lucescu şi să-l aducem înapoi la Hunedoara, pentru a avea o echipă cu obiectiv de promovare în liga a II-a”, a spus Leu.
În cele din urmă, proiectul a fost aprobat, iar consilierilor li s-a promis că va fi întocmit un audit al Asociaţiei Sportive Fotbal Club Hunedoara, pentru a putea cunoaşte situaţia clară a cheltuielilor şi a eventualelor datorii ale echipei, rămase din perioada în care aceasta era finanţată de Silvan Toma.

One thought on “Echipa de fotbal, motiv de gâlceavă în CL Hunedoara

  • Nu doar fotbalul, este singurul sport care a supravietuit in Hunedoara. Mai sunt destule ramuri sportive in municipiul Hunedoara, care nu doar ca supravietuiesc, dar si aduc rezultate foarte bune pe plan national si international.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura