Dusã cu elicopterul la Tg. Mureş

28 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 X 1 Elicopter SMURD  7798

Dan Terteci

Ieri, un elicopter SMURD a aterizat la Deva, pentru a transporta o tânără de 27 de ani, una dintre victimele accidentului rutier în care a fost implicat autocarul care mergea în Italia.
Femeia a fost operată la spitalul din Deva, iar în urma complicaţiilor apărute, medicii de aici au decis transferarea ei la o clinică de specialitate din Tg. Mureş, pentru o intervenţie chirurgicală mai delicată, întrucât femeia riscă să-şi piardă piciorul drept. Ea are un hematom la coapsă şi multiple fracturi.

Pacienţii sunt stabilizaţi
Pe de altă parte, încă două persoane din cele 12 rănite în accidentul de miercuri petrecut pe DN 7, când un autocar a acroşat un TIR, au fost supuse unor intervenţii chirurgicale la picioare. „La Deva, nu avem chirurgi vasculari, de aceea, pacienta de 27 de ani a fost transportată cu elicopterul la o clinică specializată. Ea a pierdut foarte mult sânge. I-am administrat opt unităţi de sânge, am oprit sângerarea şi am transferat-o la o clinică. Ceilalţi pacienţi sunt stabilizaţi, au tensiunea şi pulsul bune“, a declarat Dan Florea, directorul Spitalului Judeţean din Deva. Totodată, în cursul zilei de ieri, patru dintre victimele accidentului au fost externate din spital, astfel că, în prezent, în instituţia medicală din Deva au mai rămas opt persoane rănite, care sunt internate la Secţia de Ortopedie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Daniel Timofte, antrenorul echipei Jiul Petroşani

Bulina albă

Dr. Cătălin Popa, preşedinte SARS

Gura lumii

După cum spune vorba, că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, aşa şi cu doi portocalii lacomi, care, în...

Închide