După un voiaj la Madrid cu echipa de futsal Autobergamo Deva. Răzvan Mareş, acuzat de conflict de interese

24 martie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Consilierul local Răzvan Mareş (foto) a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate şi la IPJ Hunedoara, după ce a fost acuzat că a făcut o deplasare la Madrid, în perioada 22-27 noiembrie 2017, împreună cu alte patru persoane, în locul unor jucători de la echipa de futsal Autobergamo Deva. Echipa Autobergamo a participat la Madrid, în perioada respectivă, la Elite Round UEFA Futsal Cup, cu un lot de 20 de jucători şi antrenorii. Cel puţin aşa a declarat iniţial finanţatorul Dorin Popa. Se ştie că Primăria Deva finanţează echipa deveană, iar banii nu sunt puţini.

A votat şi a profitat
Primăria Deva a trimis o adresă către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), reclamând nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în cazul lui Răzvan Mareş, la vremea aceea viceprimar al Devei. ”În şedinţa din 22 mai 2017 a Consiliului Local Deva, Răzvan Mareş a participat la votul proiectului de hotărâre pentru aprobarea sumei de 500.000 de lei pentru Asociaţia Fotbal Club Autobergamo, votând «pentru». În baza hotărârii de consiliu local, a fost încheiat între municipiul Deva şi asociaţia respectivă, contractul de finanţare nerambursabilă nr. 18285/26.05.2017 având ca obiect finanţarea proiectului «Futsal 2017 Liga I seniori şi U19», modificat şi completat prin act adiţional având ca scop majorarea cu suma de 31.520 de lei. Răzvan Mareş a votat hotărârea consiliului local prin care s-a aprobat finanţarea cu suma de 500.000 de lei din bugetul municipiului Deva către Asociaţia Autobergamo, sumă din care a fost plătit biletul de avion pentru deplasarea şi a lui Răzvan Mareş pe ruta Sibiu-Munchen-Madrid şi retur. Mareş a beneficiat pe perioada şederii la Madrid în perioada 22-27 noiembrie 2017, aflându-se în concediu de odihnă, de transport, cazare şi masă, cheltuielile fiind suportate de Autobergamo. Faţă de cele prezentate, ţinând cont de prevederile art.75 din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, precum şi de prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, vă solicităm să procedaţi la evaluarea situaţiei expuse şi să dispuneţi în consecinţă”, se arată în sesizarea Primăriei Deva către ANI.

Au ”încurcat” documentele
”Pentru justificarea şi decontarea cheltuielilor privind transportul delegaţiei pe ruta Sibiu-Munchen-Madrid şi retur, au fost depuse la Primăria municipiului Deva de către Asociaţia de Fotbal Club Autobergamo o serie de documente printre care tabelul cu persoanele participante, în număr de 20, facturi fiscale de la firma de turism. La solicitarea Primăriei Deva, din data de 5 martie 2019, societatea Elina Estetic SRL, prin care au fost cumpărate biletele de avion, a pus la dispoziţie lista cu numele persoanelor beneficiare ale biletelor de avion pentru transportul pe ruta Sibiu-Munchen-Madrid şi retur. Din documentele transmise, rezultă că din delegaţia Autobergamo a făcut parte şi Răzvan Mareş. La o analiză a actelor de la firma Elina Estetic SRL, reiese faptul că documentele respective sunt în contradicţie cu cele depuse de asociaţia sportivă la primărie pentru decontarea cheltuielilor. Adică, cinci persoane apar în locul a cinci jucători de la clubul Autobergamo. Aceştia nu au făcut deplasarea ca să meargă la Madrid pe post de fotbalişti, în locul lor, următorii: Răzvan Mareş, Ovidiu Furdui, Ionel Docolina, Eduard Kovacs şi Mariana Truţă”, se arată în adresa transmisă Agenţiei Naţionale de Integritate de către Primăria Deva.

”Popa mi-a spus că UEFA suportă cheltuiala”
Contactat de noi pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la aceste acuzaţii, Răzvan Mareş ne-a declarat: ”Nu am fost în locul nici unui junior de la Autobergamo la Madrid. Doar 15 sportivi au fost invitaţi la acel eveniment, deci nu puteam merge în locul cuiva. Eu am fost invitat de Dorin Popa (n.r.-finanţatorul Autobergamo), care mi-a spus că UEFA suportă cheltuielile. M-am simţit obligat, ca oficial, să particip la Madrid, mai ales că Autobergamo este echipa fanion a Devei”.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tiberiu spune:

    Un om de slaba calitate.Daca era într-o țară cum ne dorim toți, trebuia urgent să-și prezinte demisia.Rusine!!!

  2. radu2 spune:

    Acesti consilieri sprijina cu adevarat echipa de futsal ? Merg si la meciurile din tara ? Felicitari celor care raspund si se IMPLICA pentru ca AUTOBERGAMO sa aiba astfel de rezultate frumoase. Asta cu conflictul de interese in acest caz e cam trasa de par. Legea 393/2004 avea alt scop initial nu activitatile sportive.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.03.2019

Claudiu Munteanu, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat...

Bulina albă, 25.03.2019

Otilia Stănişel, din Petroşani Pentru că, datorită profesionalismului său, a fost cooptată consilier în aparatul Prefecturii Hunedoara, ocupându-se de compartimentul...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Tristeţea

Bine v-am regăsit! Astăzi vorbim despre tristeţe, despre mânie şi depresie. Cu alte cuvinte, vorbim despre deznădejde. Iar deznădejdea este...

Închide