După o lună, hunedorenii pot răsufla uşuraţi. Cazurile de Covid au început să scadă

Adriana Năstase

O veste foarte bună pentru hunedoreni! Ieri,în judeţ,incidenţa cazurilor active de Covid a coborât sub 3 la mia de locuitori, mai exact, 2,96 la mia de locuitori. Este cea mai mică valoare a incidenţei cazurilor active comunitar din ultimele 30 de zile.
În această perioadă, cea mai mare inci­denţă a fost de 3,97/1.000 locuitori, înre­gistrată în data de 27 noiembrie 2020, ne informează Prefectura Hunedoara. „Scă­derea cu peste 1 la sută a incidenţei este datorată, în primul rând, locuitorilor judeţului Hune­doa­ra, care au înţeles să respecte măsurile de protecţie sanitară luate de Guvernul României împreună cu autorităţile judeţene.Totodată, au fost importante mă­su­rile luate de Instituţia Prefectului împreună cu conducerile insti­tu­ţiilor implicate în com­ba­terea pandemiei de „COVID-19”: Direcţia de Sănătate Publică, Ins­pec­toratul pentru Situaţii de Urgenţă Hune­doara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Po­liţie Judeţean şi alte auto­rităţi publice locale. În ultimele săptămâni, au fost efectuate, în toate localităţile, acţiuni comune ale insti­tuţiilor statului, pentru a de­termina locuitorii judeţului, societăţile co­mer­ciale şi instituţiile publice din judeţ să res­pecte şi să aplice măsurile de combatere a transmiterii noului coronavirus.
Prefectul judeţului, Călin Marian, transmite mul­ţumiri pentru modul în care medicii din judeţul Hunedoara, specialiştii şi conducerea Di­recţiei de Sănătate Publică Hunedoara, pre­cum şi angajaţii structurilor Ministerului Afa­ce­rilor Interne care au acţionat pentru comba­te­rea răspândirii pandemiei de „COVID 19”, se arată într-um comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare