Categories: Sport

După medalii, la „Cupa Nadiei”

Ciprian Marinuţ

Patru gimnaste componente ale Lotului Naţional de Junioare de la Deva, dintre care una legitimată la CNS „Cetate” Deva, vor participa la „Nadia Comăneci International Invitational”, competiţie ce se va desfăşura în acest weekend în „Cox Arena” din Oklahoma (SUA). Sportivele sunt însoţite de antrenorii Florin Cotuţiu şi Daniela Mărănducă Nicolai şi îşi propun să obţină cât mai multe medalii, pentru a respecta tradiţia de performanţă a gimnasticii româneşti.

Primul concurs internaţional al anului
Gimnastele din Lotul Naţional de Junioare de la Deva vor deschide seria competiţiilor internaţionale din anul 2016 prin participarea la concursul „Nadia Comăneci International Invitational”, programat la finalul săptămânii, în SUA. Carmen Ghiciuc (CNS „Cetate” Deva) Carmen Glăvan, Ariadna Stanciu (ambele Farul Constanţa) şi Laura Iacob (CSM Oneşti) formează echipa care va reprezenta România la acest concurs de tradiţie la care gimnastele junioare din România au participat, an de an, cu rezultate foarte bune. Sportivele vor fi coordonate de antrenorii Florin Cotuţiu şi Daniela Mărănducă Nicolai, ambii din colectivul tehnic al Lotului de junioare de la Deva, iar delegaţia României este condusă de Nicolae Vieru, fostul preşedinte al FRG. Concursul organizat de Nadia Comăneci este parte dintr-un amplu eveniment iniţiat de Nadia Comăneci şi soţul său Bart Conner, intitulat „Bart & Nadia Sports & Health Festival” şi va reuni la start circa 1.500 de gimnaste, pe diverse categorii de vârstă. La start şi-au anunţat prezenţa sportive din mai multe ţări ale lumii, precum Australia, Canada, SUA, România sau Venezuela.

Au dominat ediţia de anul trecut
La ediţia 2015 a competiţiei, Olivia Cîmpian, Ioana Crişan (ambele CNS „Cetate” Deva) şi Alexandra Mihai, din Lotul Naţional de Junioare de la Deva, au fost printre cele mai bune din concurs. Cele trei sportive au cucerit şapte medalii (din care şase de aur), una la echipe şi şase în probele individuale. La individual compus, podiumul a fost sută la sută românesc, întrucât Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan au încheiat, la egalitate, în fruntea ierarhiei, iar Alexandra Mihai a urcat pe treapta a treia a podiumului. Ioana Crişan s-a impus la sărituri şi bârnă, iar Olivia Cîmpian a depăşit-o pe Alexandra Mihai cu doar 10 sutimi în finala de la sol.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

11 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

11 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

11 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago