Categories: Sport

Două devence, la Cupa Nadiei

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Andreea Tufă şi Diana Rusu, de la C.N.S.- C.S.S. „Cetate” Deva, şi Georgiana Gheorghe, de la Dinamo Bucureşti, toate componente ale lotului de junioare al României, vor participa la concursul „Nadia Comaneci International Invitational” de la Oklahoma (SUA).

Invitaţie de la marea campioană

Gimnastica românească începe la nivel înalt anul competiţional 2010. Trei componente ale lotului de junioare al României, care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Olimpic de la Deva, vor participa la tradiţionalul concurs internaţional organizat de Nadia Comăneci la baza sportivă din Oklahoma (SUA). Andreea Tufă şi Diana Rusu, de la „Cetate” Deva, şi Georgiana Gheorghe, de la Dinamo Bucureşti, au fost alese de Federaţia Română de Gimnastică să onoreze invitaţia făcută de Nadia României. Competiţia „Nadia Comaneci International Invitational” este organizată anual de „sportiva secolului 20”, iar ediţia 2010 se va desfăşura în perioada 19-21 februarie. „Federaţia a primit o invitaţie pentru trei gimnaste din România. Antrenorii federali au decis să fim reprezentaţi de trei sportive de perspectivă din lotul naţional de junioare de la Deva, deşi întrecerea e rezervată senioarelor. E o mândrie pentru noi că două dintre cele trei gimnaste selecţionate sunt componente ale clubului din Deva. Cheltuielile cu deplasarea vor fi suportate de F.R.G., iar cazarea şi masa sunt asigurate de organizatori”, a spus Adrian Liga, directorul C.N.S. – C.S.S. „Cetate” Deva.

Plus de experienţă

Ramona Micu, antrenoarea de la C.N.S. – C.S.S. „Cetate” Deva, care le va însoţi pe cele trei gimnaste în SUA, vrea ca sportivele să facă o impresie bună, chiar dacă ele se află la primul concurs major din viaţa lor. „Competiţia vine un pic cam devreme pentru noi, întrucât programul de pregătire ţintea ca fetele să fie în vârf de formă în luna aprilie, la Campionatele Europene de Junioare. Oricum, de când am aflat de invitaţie, am schimbat programul celor trei fete şi sperăm că ele vor onora blazonul gimnasticii româneşti, chiar dacă sunt junioare şi vor concura împotriva unor senioare. Diana Tufă va încerca în exerciţiile sale elemente noi, cu grad sporit de dificultate la bârnă, sol şi sărituri. Andreea Rusu va prezenta o săritură complexă cu notă bună de plecare, iar Georgiana Gheorghe va avea unele elemente mai dificile în exerciţiul de la sol. Important va fi ca exerciţiile să fie executate fără ratări şi ca fetele să învingă emoţiile unui concurs de anvergură şi să acumuleze experienţă”, a spus Ramona Micu. Cele patru reprezentante ale României vor pleca în SUA luni, 15 februarie, iar concursul va avea loc în 19-21 februarie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

16 ore ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

16 ore ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

17 ore ago

Suntem pregătiți pentru un blackout total? Ce provizii trebuie să avem în case

Adriana Năstase Este greu să ne imaginăm ce am putea face în timpul unei întreruperi…

17 ore ago

Fost miner din Petroșani, condamnat pentru că a vrut să-și ucidă verișorul

Ortacul s-a pensionat de la mină și a decis să se reîntoarcă la casa părin­tească,…

17 ore ago

Profesor de religie, condamnat pentru că și-a bătut soacra

Absolvent de Teologie, dascăl de religie în județul Hunedoara, bărbatul le-a spus anchetatorilor că a…

17 ore ago