După două zile, nici un incident la Bacalaureat

A început cel mai important examen naţional pentru elevii de liceu, Bacalaureatul, prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, desfăşurându-se luni şi marţi.

Conform inspectorului şcolar general, Maria Ştefănie, pentru sesiunea iunie- iulie a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.857 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 2.347 de candidaţi, sunt din promoţia curentă şi 510 din seriile anterioare. Potrivit acesteia, în cele două zile de examene, totul a decurs normal, neînregistrându-se nici un incident.
Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba a continuat şi ieri, 4 iunie, şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie). În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Probele sunt monitorizate audio-video
Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, vor începe luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba şi literatura maternă este programată marţi, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţii. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Argumentele lui Iohannis împotriva alegerii preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct sunt ridicole şi anti-democratice

PSD consideră că obiecţiile preşedintelui Iohannis faţă de ordonanţa de urgenţă privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal,...

Descinderi la traficanţi de ecstasy şi amfetamină

Drogurile ar fi fost destinate şi „pieţei“ hunedorene, dacă poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea nu destructurau gruparea.

Tânărul din Vulcan care a abuzat sexual fetiţa de patru ani n-a cerut să iasă din arest

Tânărul de 22 de ani a fost arestat preventiv de Judecătoria Arad şi avea posibilitatea de a contesta soluţia instanţei.

Închide