După ce directorul DSP Hunedoara a dat bir cu fugiții, marea șefă din Ministerul Sănătăţii a găsit repede un ,,Acar Păun,,

26 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Dacă nu ar fi de plans, ar fi de râs. Aşa ar trebui să citiţi acest articol. Pentru că presa are datoria să informeze corect, am decis să scriem acest articol.
Care articol este despre fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cosmin Ilioni. Ştiu, vor spune colegii săi de partid că nu e momentul să facem acuzaţii. Perfect de acord. Dar ceea ce arătăm aici este o realitate. Nu sunt acuzaţii.Ci relatăm despre ceea ce fac unii dintre cei care sunt plătiţi din banii publici şi care, din păcate, sunt plătiţi degeaba.

Despre ce este vorba? Odată cu izbucnirea pandemiei, cu noul virus, toți şefii Direcțiilor de Sănătate Publică din țară au primit câte un Ipad (tabletă), prin care se ţinea legătură cu centru şi prin care se făceau informările, către STS, despre stocurile de materiale existente în fiecare judeţ, câte persoane izolate sunt, câte în carantină etc. Prin acest mijloc de comunicare trebuia să se solicite necesarul de echipament pentru întreg judeţul. Noi, hunedorenii, am avut însă ghinion. Fostul până de curând director executiv al DSP Hunedoara, Cosmin Ilioni, a abandonat tableta-minune şi s-a dus în izolare la munte. Ca atare, nimeni nu a informat centru că avem şi noi nevoie de combinezoane, de măşti de multe altele, ca să facem faţă inamicului. Dar, înainte de a se izola la munte, el a acuzat-o pe directoarea economică a DSP Hunedoara, Monica Cînda, că nu vrea să facă achiziţiile de materiale. Că doar nu era să spună că el nu prea are habar cum se rezolvă aceste probleme.
Şi, pentru că nimeni nu a ştiut în instituţie, deoarece Ilioni nu a anunţat că toate solicitările trebuie făcute cu ajutorul tabletei minute aflate în posesia lui, directorul financiar a făcut, cum era şi firesc, achiziţii din bugetul DSP. Că doar nu era să rămânem fără echipamente! Şi, ce să vedeţi, Georgeta Bumbac(foto), secretar general în Ministerul Sănătăţii, a acuzat-o pe Monica Cînda, că a făcut deturnare de fonduri, pentru că a dispus achiziţionarea de echipamente. Aşadar, un șef mare din minister face acuzaţii grave! Deturnare de fonduri! Păi, doamnă Bumbac, pe lângă faptul că v-aţi opus cât aţi putut să nu se mai finanţeze reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, acum vreţi să ne lăsaţi şi fără echipamente de protecţie în faţa virusului ucigaş? De ce nu veniţi la Deva, să le spuneţi oamenilor asta? Ştie premierul Ludovic Orban ce oameni lucrează în acest minister? De ce nu l-aţi întrebat pe domnul Cosmin Ilioni unde a fugit? Ce a făcut cu tableta-minune? Chiar şi acum, în această situaţie, vreţi să comdamnaţi un judeţ întreg la moarte!
Directoarea economică a DSP Hunedoara, Monica Cînda, a transmis ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, un document prin care arată că suma de 108.000 de lei a fost folosită pentru achiziţionarea de echipament (combinezoane, ochelari, mănuşi) altfel, medicii şi asistenţii ar fi trebuit să meargă în focarele de infecţie descoperiţi. Ceea ce ar fi fost o crimă!

 

 

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. MosOpinca spune:

    In ce ati facut imaginea de prezentare a articolului ? Unul din copii de gradinita al vreunui redactor s-a jucat in Paint ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Panouri cu informaţii în vremea coronavirusului, în Hunedoara

Edilul şef din Hunedoara a avut o idee foarte bună. El a decis să monteze în oraş panouri cu informaţii...

Ai sub 65 de ani? Nu mergi la cumpărături între orele 11 şi 13

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a dat un ordin prin care persoanele cu vârsta de până la 65 de ani...

Fiindcă Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu mai primeşte bolnavii din alte judeţe: Pacienţii pozitivi cu noul virus vor fi trataţi la spitalul judeţean

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a anunţat că nu mai primeşte bolnavi cu COVID-19 din alte judeţe, numai pe...

Închide