După ce a postat pe Facebook un text în care cere demisiile deputaţilor Laurenţiu Nistor şi Natalia Intotero. Sorin Vasilescu este taxat prompt şi dur de social-democraţii din judeţ

26 noiembrie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După postarea nefericită de pe pagina sa de Facebook, în care cere demisia din funcţii a preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD, Laurenţiu Nistor, şi a deputatei Natalia Intotero, vicepreşedintă a organizaţiei judeţene, Sorin Vasilescu (foto), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi, totodată, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, a fost pus la punct rapid şi dur de colegii de partid.

Despre ce este vorba? Un număr de 46 de primari, deputaţi, consilieri judeţeni i-au arătat lui Sorin Vasilescu uşa şi i-au cerut să demisioneze atât din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, cât şi din partid. Ieri, Vasilescu nu a putut fi contactat, dar nici la serviciu nu a venit. Conducerea Consiliului Judeţean nu ştia din ce motive a lipsit ieri de la birou.
Redăm în continuare scrisoarea celor 46 de aleşi locali, judeţeni ai PSD Hunedoara, transmisă după postarea lui Sorin Vasilescu pe Facebook:
Comunicat de presă
”Noi, parlamentari, primari, aleşi locali şi judeţeni din cadrul organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara, am primit cu profundă dezamăgire declaraţiile făcute recent în spaţiul public de către domnul Sorin Adrian Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara. Vehemenţa cu care sunt aruncate verdicte şi ultimatumuri în aceste zile ne determină să luăm atitudine.
Domnule Vasilescu,
Credeţi că sunteţi în măsură să stabiliţi cine şi ce capacităţi profesionale are. Dacă este aşa, începeţi cu dumneavoastră! Ce realizări notabile aţi punctat ca şef de instituţii deconcentrate, ca şi consilier judeţean, ca prefect sau vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, funcţii în care aţi ajuns cu susţinerea şi sprijinul necondiţionat al PSD? Credeţi că aveţi dreptul să cereţi demisii, dumneavoastră, care aţi demisionat deja de trei ori din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, dar încă ocupaţi această funcţie? Credeţi că vocea dumneavoastră este mai importantă ca a celor care au muncit şi au demonstrat loialitate faţă de colegi? Vă înşelaţi! Dacă aţi uitat, vă reamintim că actuala conducere a PSD Hunedoara a reuşit cele mai bune performanţe electorale înregistrate vreodată în judeţul Hunedoara, clasând organizaţia pe locul I în Transilvania. E adevărat, ne-am fi dorit să vă vedem activ în această campanie, dar absenţa dumneavoastră ne-a arătat tuturor că „jucaţi” de mult timp împotriva echipei alături de care susţineţi că aţi rămas. Dacă aţi avea onoare, astăzi ar trebui să vă prezentaţi atât demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, cât şi din PSD.
Solicităm forurilor statutare ale PSD să ia în calcul analiza activităţii dumneavoastră politice, dar şi profesionale.
Domnule Vasilescu,
Aţi ascultat, aţi analizat, aţi aşteptat. Şi cam atât…
Semnează: Viorel Sălan, senator, Ilie Toma, deputat, Tiberiu Pasconi, primar al comunei Toteşti, preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PSD Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani, Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa, Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila, Mihaiu Gorcea, primarul comunei Baia de Criş, Florin Alba, primarul comunei Băcia, Damian Diniş, primarul comunei Băiţa, Adel Ştef, primarul comunei Brănişca, Răzvan Ionescu, primarul comunei Bretea Română, Traian Achim Mărcuş, primarul comunei Buceş, Mirel Ion Suba, primarul comunei Bulzeştii de Sus, Mircea Costa, primarul comunei Cerbăl, Adrian Vârtopean, primarul comunei Densuş, Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra, Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari, Silviu Nan, primarul comunei Gurasada, Lucian Albu Weber, primarul comunei Hărău, Ciprian Achim, primarul comunei Lelese, Adinel Botescu, primarul comunei Mărtineşti, Octavian Roman, primarul comunei Rapoltu Mare, Liviu Simedroni, primarul comunei Răchitova, Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, Adrian Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa, Ioan Vlad, primarul comunei Sălaşu de Sus, Dumitru Oprean, primarul comunei Sântămăria Orlea, Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos, Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel. Consilieri judeţeni: Daniel Costel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Doiniţa Maria Bălănesc, Aurel Vasile Circo, Rodica Dimulescu, Victoria Alina Dunca, Ion Hirghiduşi, Petru Hodor, Alin Cosmin Iovănescu, Adrian Petruş, Mircea Marcel Popa, Lucian Ioan Rus, Andrei Socaci, Ancuţa Elena Suciu, Ioan Dumitru Ştaier”.
*****
Pentru ca motivul ripostei de mai sus să fie înţeles de către cititori, publicăm şi textul postat de Sorin Vasilescu pe Facebook.
”Am ascultat. Am analizat. Am aşteptat.
Am avut încredere. Am dat dovadă de răbdare. Am respectat echipa.
Am spus tot ce nu a fost corect. Am rămas în echipă. Am sprijinit până la capăt. Aici e capătul, dar nu pentru mine. ŞI DE ACEEA, DOMNULE LAURENŢIU NISTOR, DOAMNĂ NATALIA INTOTERO, CRED CĂ ESTE MOMENTUL SĂ VĂ DAŢI DEMISIILE DIN FRUNTEA PSD HUNEDOARA.
Solicitarea mea este fundamentată pe rezultatele activităţii dumneavoastră. Şi enumăr câteva:
– V-aţi îndepărtat de comunităţi şi de membrii de partid. Nu aţi înţeles că dictatura nu este soluţia şi nu aţi înţeles nici ce aşteptau hunedorenii de la voi.
– Aţi promovat oameni pe criterii clientelare (unii chiar preluaţi de la PNL) fără să aibă abilităţile necesare (profesionale şi morale). Nu aţi fost atenţi nici măcar la promovările la nivel naţional. Măcar aici trebuia să trimiteţi oameni cu experienţă necesară pe posturile negociate. Şi atunci cum să fim respectaţi la nivel judeţean şi/sau naţional?
– Am girat ca organizaţie de partid un ministru, pe cel al Românilor de Pretutindeni, care ne dădea asigurări că românii din Diaspora nu vor veni la mitingul din 10 August (şi aşa a şi fost, nu?). Ne spunea că românii nu vin pentru că cei plecaţi nu sunt nemulţumiţi de noi. Mă întreb acum, a stat ministrul nostru să le asculte păsurile? Iată că Românii de Pretutindeni ne-au arătat încântarea şi mulţumirea.
– Şi deloc de neglijat, PSD Hunedoara a eşuat în programul de guvernare la nivel de judeţ. Iar acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că dumneavoastră aţi cultivat trădarea, incoerenţa administrativă şi deprofesionalizarea instituţională. Iar cetăţenii din Hunedoara ne-au taxat.
Rezultatul acestor alegeri reprezintă un tablou complet al activităţii Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara din punct de vedere politic. Iar din punct de vedere administrativ lucrurile nu sunt deloc optimiste, iar aceste rezultate vor fi resimţite în timp.
De aceea, e momentul să plecaţi până când nu distrugeţi partidul definitiv”, a scris pe pagina sa de Facebook Sorin Vasilescu.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    poate Nistor are ceva valoare politica, Intotero este insa doar de decor

  2. Valea Jiului spune:

    Nu am vazut si nu am auzit ca domnul Sorin Vasilescu sa fi facut ceva important pentru dezvoltarea Vaii Jiului sau a judetului. Am sa votez (locale si parlamentare) asa cum au tot votat cetateni Vaii Jiului cu PSD care au politicieni buni si seriosi ca domnul Cristian Resmerita care sa zbatut cu ajutorul domnului Laurentiu Nistor sa faca dreptate pensionarilor mineri si siderurgisti si pe domnul Costel Avram care modernizeaza drumurile judetene din Valea Jiului pentru a dezvolta turismul , sigur ca se modernizeaza si celelalte drumuri judetene din judet dar noi ne referim la Valea Jiului .

  3. Doru Pribeag spune:

    Sobolanii roșii se lupta pentru ciolan…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 27.11.2019

Liviu Grigore, tânăr de 24 de ani, rezident în Orăştie Pentru că a fost condamnat la şase ani de închisoare...

Bulina albă, 27.11.2019

Rareş Petruse, elev şi judoka la LPS Cetate Deva Pentru că la puternicul concurs regional “Cupa Judo Club 1983”, desfăşurat...

Gura lumii, 27.11.2019

Vorbesc cârcotaşii că un şef de pe la noi se poartă foarte urât cu salariaţii. Evident, vorbim de o instituţie,...

Închide