ActualitateFlash

După ce a parcurs înot pe Dunăre peste 1.800 de kilometri: Avram Iancu a ajuns, ieri, în România

Adriana Clej

Hunedoreanul Avram Iancu a intrat, ieri, înot, în jurul orei 12.30, pe teritoriul României, în zona Punctului de Frontieră Moldova Veche. El a atins pământul românesc pe faleza din Moldova Nouă. Bibliotecarul din Petroşani a fost întâmpinat de sute de oameni care îl susţin în această acţiune şi reprezentanţi ai presei din Caraş Severin, Timiş, dar şi din judeţul nostru. Printre cei care l-au întâmpinat s-au aflat primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, şi prefectul din Caraş-Severin. Toţi cei prezenţi au fost entuziasmaţi de sosirea hunedoreanului, aplaudînd şi strigând mesaje de susţinere şi respect.

Porneşte pe ultima treime a cursei
MESAGERUL HUNEDOREAN, care a urmărit permanent această nouă aventură a sportivului din Petroşani, relatând în paginile ziarului şi în ediţiile online ale cotidianului despre principalele etape ale parcursului său pe Dunăre, i-a solicitat lui Avram Iancu o declaraţie, la puţin timp după sosirea pe teritoriul României.
„Am ajuns cu bine, în jurul orei 12.30, în Moldova Nouă. Primirea a fost cu mult peste aşteptările mele, sute şi sute de oameni, aflaţi pe diguri şi pe mal, m-au întâmpinat cu bucurie, felicitându-mă şi încurajându-mă să merg mai departe. Printre cei care m-au aşteptat s-a aflat şi Florin Răducă, administratorul firmei RFD Carpatia, din Valea Jiului, unul din susţinătorii oficiali ai proiectului meu. Deocamdată sunt în Moldova Nouă, unde se serbează Zilele Oraşului, fiind invitatul primarului la eveniment. Deşi sunt obosit, totuşi sunt sănătos, mă simt în formă şi mâine (azi – n.n.) voi porni în asaltul final pentru a parcurge până în 20 august cei 1.050 de km rămaşi. Sper să reuşesc să duc până la capăt această premieră mondială, parcurgerea înot a Fluviului Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, fără costum de neopren”, a declarat, în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Avram Iancu.
Bibliotecarul din Petroşani, cunoscut pentru performanţa de a traversa înotând Canalul Mânecii fără costum de neopren, şi-a propus să străbată înot cei 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Startul oficial în această provocare dificilă a fost dat pe 20 iunie la Donauschingen, în Munţii Pădurea Neagră. Sosirea este estimată în Portul Sulina, pe 20 august. Până acum, Avram Iancu a străbătut nouă ţări şi patru capitale europene. Alături de acesta se află caiaciştii Valerică Rîmbu, din Galaţi, şi Ulise Galu, din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura