După ce a fost lăsat fără atribuții, viceprimarul Răzvan Mareș iese la bătaie: Tiberiu Balint conduce, de facto, Primăria Deva!

20 ianuarie 2018 | 11 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa
Așa după cum a declarat după ședința consiliului local de miercuri, când n-a reușit să-i schimbe pe cei doi viceprimari, Răzvan Mareș (PSRO) și Ovidiu Moș (PSD), primarul liberal Florin Oancea i-a lăsat pe cei doi fără atribuții. Mai mult, nu mai au birouri, mașini și secretare. Ei vor împărți același birou. Deci, rămân în postura de simpli consilieri locali, dar cu o indemnizație de 10 ori mai mare, adică de 8000 de lei, cât este retribuția de viceprimar.
Ieri, vineri, viceprimarul PSRO al Devei, Răzvan Mareș, împreună cu trei aleși locali PSRO au organizat o conferință de presă, în care a căutat să se disculpe de acuzațiile aduse la adresa lui de primar și, în același timp, a ieșit la bătaie cu șeful său din primărie. Ca atare, scandalul din Primăria Deva pare a fi departe departe de a se termina.
“Recunosc, nu totul merge bine în primărie”
“In Primăria municipiului Deva se întâmpla lucruri
regretabile. Este vorba de un joc regizat din umbră. Echipa PSRO a fost în campanie (n.r.- campania electorală) trup si suflet alături de Florin Oancea. I-am spus lui Florin Oancea că eu nu voi candida niciodată împotriva lui. Însă, din a șasea zi de primărie, acesta m-a făcut să cred că el este un simplu actor într-o piesă de teatru regizată de Tiberiu Balint. După câștigarea alegerilor, Tiberiu Balint, împreuna cu primarul Florin Oancea au venit la mine. Tiberiu Balint a făcut organigrama Primăriei Deva!  Balint a spus că aceasta trebuie să fie strict secretă. Au făcut însă greșeala să îmi spună cum gândesc și acum știu ce vor să facă.
Sunt de acord ca nu toate lucrurile merg bine în primărie și că schema e prea mare. Balint, cel care conduce de facto Primăria Deva, a spus că trebuie creat un serviciu, pe care l-a numit Serviciul Scheleți, unde toți cei care trebuie să plece vor fi mutați acolo și apoi pleacă din primărie. M-au pus sa fac o listă cu persoane indezirabile din primărie. Am refuzat. Eu am văzut o colaborare între noi, să ne spunem ce nu ne convine. Nu i-am cerut un băț de chibrit primarului. Apoi, în a noua zi a apărut Rușanu ( n.r. Dan Radu Rușanu, fost parlamentar PNL de Hunedoara mai multe legislaturi) la Florin Oancea în birou. În acea zi mi-au retras mapa de corespondență”, a declarat viceprimarul Răzvan Mareș.
“Pe de alta parte, atribuțiile viceprimarului nu se referă la semnarea documentelor de la direcții, servicii. Să nu credeți că viceprimarii pot lua decizii de capul lor. Aveam chestiuni operaționale, de exemplu, mută scena, dacă apar probleme legate de Poliția locală. Fiecare serviciu are birou de achiziții și fiecare răspunde pentru ce face”, a mai spus Mareș.
“Să ne dea să număram canalele”
“Până acum câteva zile a fost o stare de tensiune doar între mine si Florin. Acum însă este și între partidele noastre. Domnul Florin Oancea vine și spune că toate contractele să fie puse pe SEAP. Dar acestea sunt toate pe SEAP.  Pe de altă parte, în timp ce reducem organigrama, mărim salariul lui Irinel Faur, directorul liberal de la Aqualand. Eu de astăzi nu mai am birou, nu mai am secretară, nici mașină. Voi sta într-un birou împreună cu viceprimarul Ovidiu Moș. Am fost dat afară din birou”, a afirmat viceprimarul Răzvan Mareș.
“In cele doua luni de zile, i-am rugat să discutăm despre proiectele pentru Deva. Ce priorități avem. Știți ce măsuri au luat? Au oprit proiectul de finanțare a școlii de la Sântuhalm. Au oprit realizarea parcării supraterane de la spital. E tot opera lui Tiberiu Balint. A venit cu ideea de parcări modulare. Ați văzut vreun proiect în Deva de două luni? Eu sunt viceprimar. De luni, eu ce muncesc? De ce nu îmi dă primarul să  muncesc ceva? Suntem aleși locali. Să numărăm canalele, ceva. Nu este normal ce se întâmplă. Nu vrem sa creăm un război în primărie. Vom merge cu demnitate înainte, dar vom fi foarte atenți cu organigrama. A aruncat cu noroi în cei de la Poliția locală. Le-a tăiat norma de hrană polițiștilor locali. Asta trebuia să o facă consiliul local”, a precizat viceprimarul Mareș.
“Cred că este o sosie a lui Oancea”
“Florin Oancea nu este el. Fie l-au schimbat si este o sosie. Il cunosc de 20 de ani pe Oancea. Nu este cel pe care-l știu. Balint s-a ocupat doar de povești și dezbinare. Asta o știe foarte bine. Eu nu vreau război cu nimeni. Să ne spună ce avem de făcut. Florin Oancea, te rog, ca prieten, debarasează-te de Tibi Balint, pentru că îți face rău.
În continuare, vom vota proiectele care sunt pentru deveni și pe care le înțelegem. Vom iniția si noi, consilierii PSRO, proiecte de hotărâri. Vă spun că se încearcă manipularea devenilor. Noi, cei de la PSRO suntem uniți. Vă mai dezvălui că înainte de ședința de miercuri, 17 ianuarie, consilierii PSRO și-au scris demisia din Consiliul Local Deva”, a declarat  Răzvan Mareș în conferința de presă.

“Nu voi sta în birou să mănânc semințe”

“ Am predat mașina, secretara, biroul. Mi s-a spus să îmi iau lucrurile personale din birou. Luni mă prezint la serviciu și vom merge, eu și viceprimarul Ovidiu Moș, să vedem ce putem lucra. Mă aștept să îmi ia și soția, că mi-au luat tot. Vom merge pe teren și îi vom prezenta primarului problemele devenilor. Că doar nu voi sta în birou să mănânc semințe”, a adăugat viceprimarul Mareș.
Răzvan Mareș a mai spus că Andreea Ciobanu, consilier local PSRO, va fi exclusă azi, sâmbătă, din partid și, ca urmare, și din Consiliul Local Deva. Mareș a spus că Andreea Ciobanu, cea care era in cărți să fie numită viceprimar în locul său, după ședinta consiliului local de miercuri, a mers la el în birou și a cerut să fie iertată și să i se acorde o nouă șansă. Dar, după cum se vede, Mareș n-o iartă.

 

Comentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Mesagerul Hunedorean : După ce a fost lăsat fără atribuții, viceprimarul Răzvan Mareș iese la bătaie: - JurnalulBucurestiului.Ro | 20 ianuarie 2018
 1. CHELSEA spune:

  CE AI INVATAT TU ?,RAZVAN MARES, POLITICIAN DE*CARTON , CARE AI LUAT NASTERE LA *MASA LUI MIRCIA MUNTEAN , LA UN SPRIT DE VIN , CARE AI DEVENIT POLITICIAN,TOT LA UN SPRIT DE VIN , SI DIN TOTALUL DE *OPT MEMBRI DE PARTID PSRO, DIN DEVA, MIRCIA MUNTEAN ,SUB INFLUETA LUI *BACHUS, FIIND COLEG DE *MASA CU TINE , TE-A DESEMNAT !, IN FUNCTIA DE VICEPRIMAR, NU TE-AU ALES DEVENII VICEPRIMAR SI PE TINE, CARE DIN PACATE , IN AFARA DE SPTITURI ,MESE ROTUNDE,ANGAJARI PE *SPRINCEANA,NU AI REALIZAT NIMIC ,ZERO PROIECTE, PENTRU DEVA, SI CETATENII DEVENI.

 2. Cucuvea spune:

  Acum inteleg de ai trimis soferul la examen in locul tau mai Oancea.
  Tu nu stii nici aritmetica elementara. Cum naiba te-ai aruncat sa schimbi doi viceprimari deodata cand nu ai majoritate?

  Ai deja doua luni de mandat si inafara de plimbarea la Oradea, nimic. Controale pe aia dinainte, organigrama…bla bla.
  Ceva controale nu vrei sa faci pe perioada cat ai fost la butoane data trecuta? Ca ies ceva scheleti si de pe acolo.

  Primare! Circ ai facut, declaratii ai facut, promisiuni…cateva, dar de treaba te apuci?
  Hai, mai mult curaj! La munca! Sa vedem ceva rezultate.

  N-am inteles asta cu luatul de atributii. Primaria este proprietatea privata a lui Oancea?
  Daca dai salarii la viceprimari, trebuie sa munceasca pentru ele, asa ca da-le de lucru si verifica ce fac.
  Asta daca esti manager…nu altceva.

  p.s. nu te supraestima…nu ai fost ales ca esti cel mai bun. A fost doar prea prost celalalt si ai fost raul cel mai mic.

 3. Credulu spune:

  De ce nu vorbeste. Răzvan și de intilnirea lui Oancea cu Balint,Escrocul de Rușanu,,și escrocul de Molot,

 4. Alina spune:

  DE CE NU SPUNT PRIMARUL OANCEA CATI OAMENI A ANGAJAT DE CAND E PRIMAR DACA ARE CURAJ SI APOI SA DEA AFARA.
  RUSINE OANCEA

 5. Soferul spune:

  Sa-mi s..i p..a si tu si mata ba sau tu ,,Cucuvea,,.

 6. Frace Praduitoru' spune:

  Mares si Mos or sa ajunga din nou ceea ce au fost : doi AUROLACI ! Sper sa le puna zilnic fiola la betivii astia doi …

 7. Deva spune:

  Ba, nu sunteti buni de nimic, niciunul.plecati, dati-va demisia.cum arata ba ,zona dintre kaufland si benzinaria Moll?sunt gunoaie si rahat peste tot acolo.Nu va pasa….?plecati daca nu faceti curatenie in orasul asta care a fost candva frumos.Economic suntem varza.locuri de munca aproape nule,gara in paragina, incinta cetatii Deva e varza.Nu ati construit nici o sala de sport in cei 28 de ani in Deva ,pentru nici o scoala sau liceu.trotuare neasfaltate, blocuri neanvelopate,neizolate, biserici ortodoxe neterminate,in multe baruri si localuri in Deva se fumeaza.Multe gunoaie,mizerie,astfalt prost,gropi.Intrare si iesire pe A1 Deva nu are.Asta e realitatea.Plecati cu totii.Nu sunteti deveni adevarati si neoameni care vreti doar sa traiti bine pe spinarea devenilor si sa fiti mandrii ca sunteti sus.Nu uitati ca lumea nu uita si se intoarce roata politrucilor,numai nepotisme aveti in cap.Numai pile .

 8. Cucuvea spune:

  Soferule cu putin exercitiu poti sa ti-o faci singur, daca ti-o gasesti.
  Nu fi nervos, oricum nu luai examenul, esti la fel de prost ca sefu’, sau ceva mai mult.

 9. Costica Cersetoru spune:

  @Cucuvea, tare asta !!!
  Postacii lui Oancea inca se inflameaza 😀 !

 10. Machiavelli spune:

  Ce elevate (si totusi adevarate) comentarii !!!!
  Si cand te gandesti ca Deva conduce judetul !!!
  Concureaza cu Teleormanul, la cel mai sarac si praduit judet al tarii !!
  Interesany, continuata va rugam !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bătrâni rămaşi singuri pe lume, „înfiaţi” de bikerii hunedoreni

Aflase din luna decembrie a anului trecut că va avea o căsuţă nouă. Dar nu-i venea să creadă. A întrebat...

Bulina neagră, 19.01.2018

Daniel Muntean, consilier local al municipiului Deva de la PSRO: Pentru că, vrând să dreagă busuiocul în cazul raportului cu...

Bulina albă, 19.01.2018

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara: Pentru modul aproape impecabil în care administrează unitatea medicală, reuşind,...

Închide