După aproape trei luni de blocaj din motive birocratice. Lucrările la DJ 687 Hunedoara- Călan pot fi reluate

18 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După un blocaj care a durat aproape trei luni, constructorul ar putea reveni, de săptămâna viitoare, pe şantierul investiţiei de reabilitare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara-Călan.

Două autorizaţii, sau doar una?
De aproape trei luni, constructorul a fost nevoit să abandoneze lucrările, deoarece cei de la Consiliul Judeţean, mai exact Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP) şi arhitectul şef nu s-au înţeles pe tema emiterii unei noi autorizaţii de construire. Pe scurt, proiectul tehnic a trebuit modificat, şi managerul de proiect susţinea că nu este nevoie de o altă autorizaţie, în timp ce arhitectul şef afirma că legea spune că trebuie o altă autorizaţie de construire. Până la urmă, lucrurile au fost limpezite de un specialist din afara instituţiei. În aceste condiţii, investiţia se reia, iar constructorul va încerca să recupereze timpul pierdut din cauza incompetenţei unor funcţionari din instituţia judeţeană, dacă nu intervin situaţii neprevăzute care să împiedice continuarea investiţiei. Dacă lucrurile vor mai fi tărăgănate mult, judeţul Hunedoara riscă să piardă acest contract de peste 36 milioane de lei, un proiect cu fonduri europene.
Reabilitarea drumului dintre Hunedoara şi Călan a demarat în iunie anul acesta, dar după câteva zile, acestea au fost oprite, din cauza divergenţelor cu cei din UIP.

Dănescu, noua şefă a unităţii de implementare
Pe de altă parte, MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat că, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost schimbată componenţa UIP. Dispoziţia respectivă spune că se nominalizează persoanele de specialitate din cadrul CJ care să facă parte din UIP. Prin acest document, a fost schimbat şi managerul de proiect, Carmen Guran. În locul ei a fost numită Paula Dorina Dănescu, şef Serviciu avizare autorizaţii şi disciplina în construcţii din cadrul instituţiei judeţene.
Recent, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a declarat că, dacă proiectul respectiv nu va fi finalizat şi vor fi pierdute cele 36 milioane de lei, atunci vinovat va fi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beat turtă şi fără permis

Un devean de 46 de ani a fost prins de poliţişti tocmai la Ocna Sibiului, iar la verificări s-a constatat...

Au furat cazanul de ţuică

Doi tineri din Valea Jiului sunt cercetaţi penal pentru furt şi au fost ridicaţi de mascaţi în urma unor descinderi...

Maşină a poliţiei, avariată în urma unui accident

O autoutilitară de marfă s-a răsturnat în urma impactului cu autospeciala de poliţie aflată în misiune. Atât şoferul camionului, cât...

Închide