Duel hunedorean, sub ochii lui Bonjasky

28 octombrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Lupta dintre Gabriel Bozan, de la Hyper Gym Deva şi Daniel Şpan, legitimat la Hard Steel Hunedoara, desfăşurată la gala „Romanian Fighting  Challenge”, de la Timişoara, a primit aplauze la scenă deschisă de la campionul mondial de K1, Remy Bonjasky (foto).

Decizie la limită
La fel ca majoritatea luptelor din gala „Romanian Fighting Challenge”, şi duelul dintre cei doi hunedoreni a fost unul de bună calitate. Ambii sportivi au dovedit o tehnică foarte bună, de adevăraţi profesionişti, iar invitaţii de top şi numărul mare de spectatori i-au determinat să facă risipă de efort. Meciul s-a desfăşurat pe durata a trei reprize, de câte trei minute, şi s-a încheiat în devafoarea sportivului devean cu o decizie strânsă, scor 1-2. Campionul mondial K1 Remy Bonjasky i-a aplaudat pe ambii luptători hunedoreni, iar la final, l-a premiat pe câştigător şi l-a încurajat pe învins. La gala „Romanian Fighting Challenge” au participat luptători profesionişti din România, Serbia, Ucraina, Croaţia şi Olanda.

Eşec ca o victorie
Mugurel Petruţiu şi Florin Bozinţan, antrenorii care l-au asistat din colţul ringului pe Gabriel Bozan, consideră că sportivul devean a făcut un pas înainte prin prezenţa într-o gală de asemenea anvergură. „Nu este rezultatul pe care ni-l doream, dar felul în care sportivul nostru s-a comportat în luptă, atât psihic, cât şi strategic, mai îndulceşte eşecul. Daniel Şpan este un valoros practicant de tae-kwon-do, care s-a antrenat înainte de meci la clubul Knock Down Timişoara, în vreme ce Gabriel Bozan s-a confruntat, în ultimele zile, cu unele probleme medicale. Dincolo de rezultat, este bine când unul dintre sportivii noştri au acces la acest gen de competiţii de top, întrucât ei revin la antrenamente cu un psihic mai puternic, iar roadele experienţei lor sunt de folos tuturor, de la antrenor, la colegii de club”, a spus antrenorul Mugurel Petruţiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Speranţe şi orgolii în meciurile vedetă

Mureşul Deva, unica echipă hunedoreană din eşalonul secund, are doar varianta speranţei în confruntarea cu FC Timişoara, programată duminică, de...

Arbori sănătoşi, tăiaţi în numele gândacului tipograf

În Parcul Naţional Retezat, nu s-au tăiat doar copacii afectaţi de ipide, ci şi arbori sănătoşi. Acestea sunt concluziile la...

Aurul de la Certej, aproape de avizul de mediu

Până la finele acestui an, firma care deţine avizul de exploatare a aurului de la Certej ar putea primi avizul...

Închide