Drumuri reabilitate la Petrosani

18 ianuarie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Municipalitatea Petroşani a întocmit studiul de fezabilitate pentru construcţia în acest an a unui drum între localităţile Dâlja Mare şi Dâlja Mică.

În 2010, cu finanţare externă cuprinsă în programul de ecologizare a zonelor miniere, a fost reabilitată principala cale de legătură între Petroşani şi Dâlja Mică. Contribuţia municipalităţii a fost şi ea considerabilă, deoarece au fost necesare exproprieri, pentru ca drumul să nu mai aibă diferenţe de nivel foarte mari. Astfel, în acest moment, chiar şi în condiţii de iarnă, din centrul municipiului şi până în Dâlja Mică, la şcoala generală, un şofer nu face mai mult de 10-15 minute. „Drumul a fost refăcut în întregime, s-au făcut podeţe, astfel încât să poată fi practicat şi iarna fără probleme. S-au achiziţionat terenuri de la proprietari, pentru a evita diferenţele de nivel, iar iarna, utilajele de deszăpezire pot intra fără probleme”, explică responsabili din Primăria Petroşani. Totuşi, familiile din zona înaltă a cătunului încă trebuie să răzbească prin noroi pentru a ajunge la drumul practicabil. Astfel, conducerea Primăriei Petroşani vrea să reabiliteze şi cei câţiva kilometri din cătun, iar lucrările ar urma să demareze în următoarea perioadă, după asigurarea finanţării.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Petrosanean spune:

    Tiberiu Iacob Ridzi este un primar bun.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hoţii neprinşi, cazul clasat!

Timp de mai bine de 10 ani, poliţiştii din Petroşani n-au reuşit să rezolve un furt dat ziua în amiaza...

Ziua Culturii Naţionale…

Ideea de a statua, ca să spun aşa, o zi a culturii naţionale, chiar în 15 ianuarie, dată la care,...

Cardurile de sănătate, alternativă la asigurarea medicală?

Persoanele care doresc să călătorească în străinătate, în concediu sau în interes de serviciu, pot opta pentru obţinerea cardului european...

Închide